Προγραφές και στοχοποίηση δικαστών που βγάζουν μη αρεστές αποφάσεις για μπαμπάδες

Όπως αναφέρεται και στην εφημεριδα συντακτών πολλοί αρχίζουν να αντιδρούν για τις προγραφές δικαστών και την στοχοποίηση δικαστών που βγάζουν αποφάσεις μη αρεστές σε ορισμένους μπαμπάδες.

Σύμφωνα με νέο δημοσίευμα, λοιπόν, συγκεκριμένοι μπαμπάδες εκτοξεύουν διαδικτυακές απειλές κατά δικαστικών οι οποίοι συνέβαλαν στην κατάρτιση του απαράδεκτου σχεδίου νόμου για την συνεπιμέλεια.

Ως αιτία παρουσιάζουν τις δικαστικές αποφάσεις υπέρ κακοποιημένων ή μη μητέρων.

Δείτε παραδείγματα απειλών:

Νωρίτερα, όπως διαβάσατε στο el.gr (ΕΔΩ), υπήρξε καταγγελία για αθέμιτες πιέσεις σε υποθέσεις επιμέλειας ανηλίκων τέκνων προχώρησε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της το τελευταίο διάστημα υπάρχει «στοχοποίηση δικαστών» που εξέδωσαν μη αρεστές αποφάσεις, έχω γίνεται λόγος για επιστολές δήθεν αγανακτισμένων πολιτών προς τον πρωθυπουργό, με τις οποίες προσδοκούν να επηρεάσουν δικαστικές αποφάσεις.

Μάλιστα γίνεται λόγος για “ομάδες πίεσης” και “μαύρες λίστες” δικαστών, ενώ γίνεται σύσταση “….τα Μέσα Ενημέρωσης (έντυπα και ηλεκτρονικά) χωρίς να παραβιάζουν το δικαίωμα στην ελεύθερη διατύπωση όλων των απόψεων και της κριτικής στην εξουσία, σεβόμενα τον δικό τους ρόλο και τηρώντας μια ελάχιστη ηθική και δεοντολογία, έχουμε τη γνώμη ότι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά στην δημοσίευση τέτοιων συκοφαντικών επιστολών.» Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων