Τι ετοιμάζουν οι Τούρκοι;

Το σίγουρο είναι ότι είναι πολύ δύσκολο να έχουμε απλά ένα θερμό επεισόδιο. Αυτό θα ήταν το καλό σενάριο. Τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα, αν αρχίσει το πανηγύρι.

Οι Τούρκοι, μετά τον αέρα που πήραν από την συμμετοχή τους στον πόλεμο της Συρίας και της Λιβύης, θεωρούν ότι μπορούν να έχουν ένα μέτωπο σε κάθε σημείο του ορίζοντα, λόγω του πληθυσμιακού τους όγκου.

Πριν αρχίσει λοιπόν οποιαδήποτε τυχόν στρατιωτική παρέμβαση, η Τουρκία θα φροντίσει να ξεκινήσει από τα απλά και να κλιμακώσει τις ενέργειές της.

  1. Θα αρχίσει πάλι τα γνωστά στον Έβρο, και αν υπάρχει φράχτης σε έδαφος που αμφισβητεί, θα προσπαθήσει να τον ρίξει με κάθε μέσον, ακόμη και με τη χρήση ενός μηχανικού μέσου, όπως μία μπουλντόζα ή ένα τεθωρακισμένο. Σε κάθε περίπτωση στον Έβρο, εφόσον δεν αρχίσει πόλεμος, οι Τούρκοι θα έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων.
  2. Θα αρχίσουν να στέλνουν μαζικά λαθρομετανάστες στα νησιά του Αιγαίου. Και εκεί θα έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και θα επιλέγουν το πού και πότε θα στέλνουν τα φουσκωτά.
  3. Θα στείλουν ένα από τα ερευνητικά τους σκάφη στη γραμμή Ρόδου Κρήτης, όπως ήδη προανήγγειλαν. Το πού ακριβώς και το πότε και πάλι θα το αποφασίσουν αυτοί. Το να σταματήσει κανείς μια τέτοια ενέργεια είναι και το πιο επικίνδυνο εγχείρημα, αφού ένα μεγάλο πλοίο, δεν το σταματάς με προειδοποιήσεις στον ασύρματο, αλλά με προειδοποιητικές βολές και με κόψιμο των καλωδίων που σέρνει πίσω του, οπότε οι Τούρκοι θα πάνε στον ΟΗΕ και θα πουν ότι οι κακοί Έλληνες τους χάλασαν το ερευνητικό τους σκάφος, οπότε θα στείλουν φρεγάτα, αν ήδη δεν πάει μαζί από την αρχή.

Αυτές είναι οι τουρκικές ενέργειες στις οποίες άνετα μπορούν να προβούν ταυτόχρονα οι Τούρκοι και η Ελλάδα άνετα να τις αντιμετωπίσει ταυτόχρονα.

Αν όμως οι Τούρκοι είναι αποφασισμένοι για πόλεμο, τότε η Ελλάδα έχει σαν μόνη επιλογή, να θυμίσει στην Τουρκία, ότι δεν είναι ούτε Κουρδιστάν, ούτε Λιβύη, ούτε Συρία, από πλευράς στρατιωτικής ισχύος.

Τα σκυλιά, αν δείχνεις ότι τα φοβάσαι, τότε σε ορμάνε, οπότε πρέπει να δείχνεις αλλά και να είσαι ατρόμητος.

Ειδικά όμως τα κοπρόσκυλα τα κλοτσάς αλύπητα ΔΥΝΑΤΑ ΚΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.