Το κατεστημένο και πάλι τρέμει τον Κυρανάκη και επιτίθεται με κάθε ευκαιρία

Για να πούμε και δύο σταράτες πολιτικές κουβέντες, η Ν.Δ. έχει πάρει τον κατήφορο για τα καλά, ασκώντας διοίκηση σε επίπεδο χούντας.

Ωστόσο, ο λαός έχει μνήμη χρυσόψαρου και οι εκλογές θα ξανάρθουν και μετά τον Μητσοτάκη, η “οικογένεια” θέλει για πρωθυπουργό τον ΥΠΕΡΝΕΟΤΑΞΙΤΗ Μπακογιάννη, μπροστά στον οποίο ο δεδομένα αριστεριστής (σε στυλ Ομπάμα) Μητσοτάκης είναι ακροδεξιός.

Ο μόνος σοβαρός αντίπαλος του Μπακογιάννη (στα μάτια της “οικογένειας”), ήταν ανέκαθεν ο Κυρανάκης, που έχει μόρφωση, επίπεδο, ήθος, λέγειν και σοβαρή άμα τε και συμπαθητική εμφάνιση, ώστε να μπορέσει να αναλάβει τα ηνία της όποιας κεντροδεξιάς παράταξης, εφόσον στηριχτεί από τους βρικόλακες του χώρου, που θα σπεύσουν να εκμεταλλευθούν τα προσόντα του αυτά για να έχουν ένα αρχηγό με λαϊκή απήχηση και συμπαθή στις κατά το δυνατόν πλατύτερες λαϊκές μάζες.

Ήδη πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ μέσα και έξω από την κοινοβουλευτική ομάδα, λένε ξεκάθαρα, ότι με την “οικογένεια” (Μητσοτάκη) στο τιμόνι, η παράταξη οδεύει με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή.

Υπό το πρίσμα αυτό, προωθήθηκαν οι Χαρδαλιάς (συνεργασθείς με ΠΑΣΟΚ) και Θεοδωρικάκος (προέλευση ΚΝΕ, μετά Συνασπισμός, μετά ΠΑΣΟΚ και τέλος Μητσοτάκης) σε υπουργικές θέσεις και ορίσθηκε ότι θα κατέβουν στον Νότιο τομέα Αττικής, όπου στις τελευταίες εκλογές για την Ν.Δ. τα αποτελέσματα σε σταυρούς ήταν:

ΔΕΝΔΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ- ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Σπυρίδωνα – 58.745
ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Ιωάννη- Παναγιώτη – 41.635
ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ του Διονυσίου – 38.863
ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ (ΧΑΡΗΣ) του Αθανασίου – 29.364
ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΑΝΝΑ του Αρκαδίου – 28.749
ΒΟΥΛΤΕΨΗ ΣΟΦΙΑ του Ιωάννη – 26.583
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (ΜΠΑΜΠΗΣ) του Αθανασίου – 23.973
ΚΑΛΛΙΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Δημητρίου – 20.532
ΣΠΑΝΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ-ΠΕΤΡΟΣ του Νικολάου- 19.483

Από ότι κυκλοφόρησε, η Ντόρα, με δεδομένο ότι η ΝΔ θα βγάλει πολύ λιγότερους βουλευτές λόγω της απλής αναλογικής αλλά και την ακραίας και καταστροφικής για τη χώρα συμπεριφοράς του Μητσοτάκη, έχει σαν σκοπό να προωθήσει Δένδια, Χαρδαλιά και Θεοδωρικάκο για να απομακρύνει από την Βουλή τον επικίνδυνο και ταλαντούχο Κυρανάκη, προς όφελος του γιού της, του Μπακογιάννη.

Βέβαια οι αντιπαθείς γυρολόγοι της πολιτικής σκακιέρας, είναι δύσκολο να απειλήσουν τον Κυρανάκη και όλα θα εξαρτηθούν από την οικονομική κατάρρευση που φαίνεται στον ορίζοντα και το χοντρό ανακάτεμα της πολιτικής σούπας που είναι αναμενόμενο να γίνει.

Τον Κυρανάκη εξακολουθούν να τον φοβούνται δεξιοί κι αριστεροί. Το γιατί είναι νομίζω φανερό.