Αποκλειστικό του el.gr: Άρχισαν να κελαηδάνε οι αιχμάλωτοι. Ομολόγησαν για τα περάσματα και τις κρυψώνες του AZOVSTAL (Λιακόπουλος)

Πολλοί από τους αιχμαλώτους αποδείχτηκαν πολύ ομιλητικοί. Αποκάλυψαν ποιες είναι οι δίοδοι που χρησιμοποιούν “οι ποντικοί” του Αζόφ και σε ποια σημεία συγκεντρώνονται.

Οι πληροφορίες διασταυρώθηκαν και άρχισαν νέες επιχειρήσεις των Ρώσων στο τελευταίο σημείο άμυνας των Ουκρανών και των μισθοφόρων αλλοδαπών.

Εντωμεταξύ οι Ρώσοι συγκεντρώνουν την προσοχή τους στο μεταλλουργικό εργοστάσιο για να ξεμπερδεύουν γιατί με το που θα μπει ο Μάϊος και θα αρχίζει να ξεραίνεται η ύπαιθρος στο κέντρο της Ανατολικής Ουκρανίας, θα μπορούν επιτέλους να αναπτυχθούν οι Ρωσικές δυνάμεις που τώρα κινούνται κυρίως και αναγκαστικά στους επαρχιακούς ασφαλτοστρωμένους δρόμους, χάνοντας το πλεονέκτημα των ελιγμών και της πλήρους ανάπτυξης.

Από την άλλη μεριά τα όπλα π[ου έρχονται από τη Δύση μοιράζονται στους επιστράτους της Ουκρανίας που είναι πολλοί και έτσι η Ουκρανία (αν και ακούγεται αστείο) έχει το αριθμητικό πλεονέκτημα, αλλά όχι ανεξάντλητο βαρύ οπλισμό, εκτός και αν αρχίσουν οι Ουκρανοί να εκπαιδεύονται στα αμερικάνικα οπλικά συστήματα.

Οι αιχμάλωτοι μίλησαν για τυφέκια ελεύθερων σκοπευτών και σφαίρες hollow point με υδράργυρο, πράγμα που απαγορεύουν και οι γραπτοί και οι άγραφοι νόμοι του πεδίου της μάχης.

Οι τελευταίοι μέσα στο AZOVSTAL, δεν θα έχουν καλή τύχη.