Χαράρι: Έρχεται η τάξη των «ΑΧΡΗΣΤΩΝ» ανθρώπων – ΒΙΝΤΕΟ

Προ των πυλών η νέα οικονομία…

Ο διεθνιστής συνομιλητής του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και προφήτης του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ, Yuval Noah Harari, μιλά για τον αντίκτυπο της τεχνητής νοημοσύνης και αποκαλύπτει την πιθανότητα η τεχνητή νοημοσύνη να δημιουργήσει μια «άχρηστη τάξη» ανθρώπων που δεν έχουν αξία να προσφέρουν στην κοινωνία .

Αυτό δηλαδή που έχει αποκαλύψει ο Λιακόπουλος: Οι άνθρωποι θα καταλήξουν να κάθονται άπραγοι και άεργοι, βυθισμένοι στον σκοτάδι!!! (Ζητείστε το βιβλίο: ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΟΥΚ ΕΣΤΙ)

Λέει ο Χαράρι ότι οι συνέπειες της ανατρεπτικής τεχνολογίας όπως η τεχνητή νοημοσύνη και ο αυτοματισμός θα υποκαταστήσουν αναπόφευκτα πολλές θέσεις εργασίας προκαλώντας την άνοδο μιας νέας «άχρηστης τάξης» και μεταμορφώνοντας την τρέχουσα κοινωνική δομή (ΕΔΩ τι ακριβώς ετοιμάζουν).

Όπως δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Η τεχνητή νοημοσύνη αναλύει τεράστιες ποσότητες δεδομένων σε σχέση με εσάς, κάτι που κανένα ανθρώπινο ον δεν είναι ικανό να κάνει.

Δημιουργικότητα σημαίνει να μπορείς να εντοπίσεις ένα μοτίβο κι έπειτα να το διασπάσεις με έναν δημιουργικό τρόπο, μ’ έναν νέο τρόπο, να κάνεις κάτι καινούργιο.

Κι αυτό είναι κάτι στο οποίο η τεχνητή νοημοσύνη στην πραγματικότητα γίνεται πολύ καλή.

Και υπάρχουν πεδία όπου ήδη σήμερα η τεχνητή νοημοσύνη είναι πιο δημιουργική απ’ τους ανθρώπους.

(…)

Ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους μ’ αυτή την νέα τεχνολογία είναι ότι πολλές θέσεις εργασίας θα εξαφανιστούν.

Έτσι, το σημαντικότερο ερώτημα στην αγορά εργασίας θα είναι αν μπορείς να επανεκπαιδεύσεις τον εαυτό σου ώστε να καλύψει την νέα θέση εργασίας και αν η κυβέρνηση είναι ικανή να δημιουργήσει αυτό το τεράστιο εκπαιδευτικό σύστημα, ώστε να επανεκπαιδεύσει τον πληθυσμό.

Οι άνθρωποι θα χρειαστεί να επανεκπαιδευτούν ή δε θα μπορέσουν να το κάνουν.

Αν δεν μπορείς να το κάνεις, ο κίνδυνος είναι να καταπέσεις σε μια νέα τάξη, όχι των ανέργων αλλά των ανίκανων προς εργασία, την τάξη των αχρήστων, στους ανθρώπους που δεν θα έχουν δεξιότητες τις οποίες να χρειάζεται η νέα οικονομία…

Αυτή θα ‘ναι μια καταστροφή!!!!».

Δείτε το βίντεο: