Ενημέρωση για την κατάσταση στην Ουκρανία και παγκόσμια (14/2/2023)

Καθώς πλησιάζει ένας χρόνος από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, παρατηρούμε τα παρακάτω:

1. Ο πόλεμος συνεχίζεται με σκοπό απλά να συνεχίζεται και είναι ξεκάθαρο πλέον ότι πολεμά όλο το ΝΑΤΟ και όχι μόνο με τη Ρωσία σε ένα παράλογο και άνευ προηγουμένου πόλεμο. Έχει αποφασιστεί, ότι ο πόλεμος θα διεξάγεται μόνο εντός Ουκρανίας. Η Ρωσία βλέπει τα οπλικά συστήματα του ΝΑΤΟ εκτός Ουκρανίας, τα γερμανικά LEOPARD στα σύνορα για παράδειγμα της Πολωνίας, αλλά δεν τα χτυπά, διότι ο πόλεμος γίνεται μόνο μέσα στο Ουκρανικό έδαφος. Θα τα χτυπήσει μόνο εντός Ουκρανίας. Έτσι εξασφαλίζεται το ότι ελαχιστοποιούνται οι απώλειες σε υποδομές στον υπόλοιπο πλανήτη, παρά το ότι και οι Ρώσοι και οι Αμερικανοί μπορούν να χτυπήσουν όπου θέλουν.

2. Όσο συνεχίζεται ο πόλεμος προχωρά η φτωχοποίηση όλων των πολιτών Ευρώπης και Αμερικής. Αυτό συμφέρει στους Ρώσους και όσο και αν φαίνεται παράδοξο, δυστυχώς συμφέρει και στα αφεντικά των πολιτικών των ΗΠΑ (δεν αναφέρομαι στους Ευρωπαίους πολιτικούς διότι είναι όλοι ούτως ή άλλως γελοίοι και υπόδουλοι των ΗΠΑ)

3. Όσο συνεχίζεται ο πόλεμος, η Ρωσία αναγκάζεται να μετατρέψει την οικονομία της σε οικονομία πολέμου και έτσι υφίσταται οικονομική ήττα, διότι παρά το ότι σαν κράτος έχει αυξήσει τα κέρδη της, δεν δημιουργεί μία κοινωνία οικονομικής ευμάρειας, όπως θα ήθελε ο Πούτιν, λόγω του ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να χρειαστεί να επιστρατεύσει εκατομμύρια πληθυσμού και λόγω του ότι διοχετεύει πρώτες ύλες στην αμυντική βιομηχανία αντί στην βιομηχανία εξαγωγικού εμπορίου. Κερδίζει μόνο από τον ορυκτό της πλούτο, που είναι όμως ανεξάντλητος.

4. Καθώς ο κόσμος όλος είναι αποπροσανατολισμένος, σε όλο τον πλανήτη προχωρά η μετάβαση στην απόλυτη ηλεκτρονική διακυβέρνηση, που δεν περιορίζεται, στο να βγάζεις πιστοποιητικά του δημοσίου μέσω διαδικτύου, αλλά στο να αντικαθίστανται οι άνθρωποι από λογισμικό και αλγορίθμους σε αμέτρητες ειδικότητες και θέσεις εργασίας, που παύουν να υπάρχουν, όχι μόνο στις παραγωγικές διαδικασίες αλλά και στον διοικητικό ιστό.

5. Για όσο ο πόλεμος συνεχίζεται μόνο μέσα στην “αρένα” της Ουκρανίας, όλοι φαίνεται να είναι ικανοποιημένοι, ακόμη και δυτικά του Δνείπερου εντός Ουκρανίας αφού λειτουργούν χιονοδρομικά κέντρα, επιχειρήσεις μπαράκια κτλ.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

1. Οι άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη γίνονται όλο και φτωχότεροι τόσο σε χρήματα και αγαθά όσο και σε κάτι ακόμη πιο πολύτιμο που είναι η γνώση.

2. Η εισαγωγή της τεχνολογίας της εικονικής πραγματικότητας προχωρά στη ζωή μας.

3. Η εισαγωγή της τεχνητής νοημοσύνης προχωρά τη ζωή μας.

4. Η εισαγωγή μεταλλάξεων προχωρά μέσα στα σώματά μας με τα φάρμακα που παίρνουμε και τα τρόφιμα που τρώμε (χρήση αλεύρων εγκεκριμένων από έντομα, σκουλήκια κτλ).

ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΟ

Ακόμη και στην Κίνα που φαντάζει απόμακρη από τον πόλεμο στην Ουκρανία, άρχισε πλέον να διασπείρεται η οικονομική αβεβαιότητα. Αυτό θα σημάνει αύξηση του συνόλου σχεδόν των τιμών των καταναλωτικών προϊόντων που κυκλοφορούν παγκόσμια και διοχετεύονται μέσω των κινέζικων λιμανιών.

Τα ξαναλέμε.