Η συνέντευξη του Κ. Κυρανάκη στο el.gr: «Πρώτα η Ελλάδα, λιγότεροι φόροι, περισσότερες δουλειές» – Τι είπε για το Σκοπιανό και το «μεταναστευτικό» (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Συνέντευξη στον Δημοσθένη Λιακόπουλο και το el.gr έδωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Κυρανάκης.

Με σύνθημά του «πρώτα η Ελλάδα και οι Έλληνες» απάντησε σε ερωτήσεις που αφορούσαν, την οικονομία, το μεταναστευτικό και το Σκοπιανό

Σε σχέση με το Σκοπιανό έψεξε την διπλωματία της ελληνικής κυβέρνησης, κατηγορώντας την πως δεν χρησιμοποιεί επιχειρήματα που υπάρχουν υπέρ των ελληνικών συμφερόντων.

Εντύπωση του προκάλεσε το γεγονός πως, βρισκόμενος στην Ουάσιγκτον, ουδείς είχε φροντίσει να ενημερώσει για την ύπαρξη μεγάλου μέρους του ελληνικού πληθυσμού που αποκαλεί τον εαυτό του «Μακεδόνα».

Αναφορικά με την συμφωνία των Πρεσπών, σημείωσε πως αν κυρωθεί από την ελληνική Βουλή, τότε θα μετατραπεί σε διεθνή Συνθήκη και κατηγόρησε τους ΑΝΕΛ πως στηρίζουν αυτή την κατεύθυνση, καθώς αρνούνται να φύγουν από την κυβέρνηση, ανατρέποντας καταστάσεις.

Η Νέα Δημοκρατία, τόνισε σε κάθε περίπτωση, θα την καταψηφίσει.

Δέχθηκε πως πλέον είναι στο χέρι του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, να ανατρέψει την κατάσταση και να οδηγήσει την χώρα, μετά από παραίτησή του, σε εκλογές.

Σε ό,τι αφορά την οικονομία κατηγόρησε την πολιτική υψηλών φόρων και εισφορών Κατρούγκαλου της κυβέρνησης και δεσμεύτηκε πως η Νέα Δημοκρατία θα ακολουθήσει πολιτική μειωμένης φορολογίας, δημιουργίας κινήτρων και ενίσχυσης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Πρότεινε μάλιστα οι όποιοι κυβερνητικοί βουλευτές να εργάζονται τουλάχιστον έναν μήνα σε επιχείρηση, προκειμένου να μάθουν τις συνθήκες της αγοράς και να αντιληφθούν με ποιον τρόπο βγαίνουν τα πραγματικά χρήματα, κάτι που όπως εξήγησε έχει μάθει από μικρός, εργαζόμενος ακόμα και σήμερα στον ιδιωτικό τομέα.

Στήριξε δε την ιδέα το Ταμείο Ανεργίας να μετατραπεί σε Ταμείο Εργασίας, ενισχύοντας χρηματικά τον πολίτη, προκειμένου να βρει δουλειά στον ιδιωτικό τομέα και όχι να παραμένει μακροχρόνια άνεργος.

Σε σχέση με το μεταναστευτικό υποσχέθηκε περισσότερη περιφρούρηση των συνόρων μας, τασσόμενος κατά της πολιτικής ανοιχτών συνόρων του ΣΥΡΙΖΑ και υπέρ του γρήγορου επαναπατρισμού όσων δεν πληρούν τις προϋποθέσεις χορήγησης ασύλου, σε συνεργασία με την Frontex.

Μάλιστα, πρότεινε η αίτηση ασύλου να γίνεται στις Πρεσβείες των ευρωπαϊκών χωρών που βρίσκονται σε χώρες από τις οποίες «πρόσφυγες» και «οικονομικοί μετανάστες» θέλουν να έρθουν στην Ευρώπη, τονίζοντας πως η αποδοχή των όποιων «προσφύγων μεταναστών» πρέπει να γίνεται, αφού εξεταστεί πόσο αριθμό προσφύγων είναι σε θέση να φιλοξενήσει μια χώρα.

Τέλος, ανέφερε πως θα ήθελε να είναι υποψήφιος βουλευτής με την Νέα Δημοκρατία στον νότιο τομέα της Αθήνας.

Ακούστε όμως τον Κ. Κυρανάκη να μας εξηγεί αναλυτικά, σε μία συνέντευξη που θα συζητηθεί: