Λιακόπουλος: Απόλυτη ξεφτίλα. Οι Ουκρανοί κατέλαβαν την ρωσική πλέον πόλη Λύμαν. Υπεύθυνος ο αδιάφορος Πούτιν, vid

Για να ξεπλύνει την ντροπή του ο Πούτιν, πρέπει να κάνει κάτι εξωφρενικά εντυπωσιακό.

Ενώ από τον Μάϊο λέγαμε ότι το ΝΑΤΟ ετοιμάζει πάνω από 1.000.000 στρατό με βάση κυρίως Ουκρανούς επιστράτους. Ενώ τον Σεπτέμβριο λέγαμε ότι οι Ρώσοι δεν έχουν στρατό πλέον στην Ουκρανία. Ενώ εδώ και μια βδομάδα λέμε ότι αν δεν πάνε σοβαρές ενισχύσεις θα πέσει και η πόλη Λύμαν, πολιορκούμενη από υπερδεκαπλάσιες ουκρανικές δυνάμεις, ο Πούτιν αγρόν αγόραζε και υπέγραφε συνθήκες προσάρτησης.

Έτσι υπογράφω και εγώ ότι μου ανήκει η Αλάσκα.

Χωρίς αριθμητικά ισχυρό στρατό πόλεμοι δεν κερδίζονται όση τεχνολογία και αν διαθέτεις και προσαρτήσεις εδαφών μόνο με υπογραφές δεν γίνονται.

Αν μέσα σε μια βδομάδα ο Πούτιν δεν κάνει κάτι εξωφρενικά εντυπωσιακό, βλέπω πράγματι να τρίζει η καρέκλα του από τους σκληροπυρηνικούς Ρώσους και βέβαια όλο το σώου είναι σαφώς στημένο, διότι δεν μπορεί να ξέρει όλος ο πλανήτης ότι χρειάζεται στρατός στο Ντονμπάς, εκτός από το ρωσικό επιτελείο.

Η μόνη δικαιολογία θα ήταν αν το έκανε επίτηδες για να πει ότι επιτέθηκαν σε έδαφος της ρωσικής ομοσπονδίας, αλλά το βλέπω too good to be true.

Οι Ρώσοι στις 14.00 κατείχαν την πόλη και στις 14.45 είχαν πάρει εντολή και έφυγαν αμέσως, αφού ούτως ή άλλως ήταν λίγοι. Οι Ουκρανοί κατέλαβαν μία άδεια πόλη, όπως στο Ίζιουμ.