Λιακόπουλος: Πούτιν σταμάτα να παίζεις τις κουμπάρες με το ΝΑΤΟ. Προειδοποίησα πριν δυο μήνες και δικαιώθηκα

Πριν δύο μήνες είπα ότι αν μέχρι το τέλος του Ιουνίου το πολύ, η Ρωσία δεν πάρει όλο το Ντονμπάς, θα έχει σοβαρό πρόβλημα, αφού πλέον θα έχει να αντιμετωπίσει 1.000.000 Ουκρανούς με νέα νατοϊκά όπλα

Έτσι και έγινε. Η Ρωσία πάει πολύ αργά και νέος Ουκρανικός στρατός με τα προηγμένα νατοϊκά όπλα έκανε την εμφάνισή του.

Οι Ουκρανοί έχουν αυτή τη στιγμή υπό τα όπλα σε όλη τη Ουκρανία και εκπαιδευόμενους στο εξωτερικό τουλάχιστον 1.400.000 στρατό. Υπερέχουν των Ρώσων τουλάχιστον 8 προς 1, αφού οι Ρώσοι δεν μετακινούν καν στρατεύματα από άλλες περιοχές προς την Ουκρανία και προχωρούν με την μέθοδο της σταγόνας αργά αλλά οφείλουμε να ομολογήσουμε και αποτελεσματικά.

Από την άλλη μεριά το ΝΑΤΟ δίνει συστήματα πυροβολικού αυτοκινούμενου και ΠΕΠ, που επειδή δεν πολεμούν στην πρώτη γραμμή και δεν κινδυνεύουν να συλληφθούν τα πληρώματά τους, τα χειρίζονται Αμερικανοί και Άγγλοι.

Αν ο Πούτιν δεν κινηθεί γρήγορα, σε λίγο μία λαίλαπα Ουκρανών υπό αμερικανική διοίκηση μαζί με νατοϊκές ειδικές δυνάμεις θα αρχίσει να πιέζει τους Ρώσους, που θα τρέχουν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα.

Ως τώρα στον οικονομικό πόλεμο, η Ρωσία κατατρόπωσε τη Δύση που ψυχορραγεί οικονομικά, αλλά αυτό είναι κάτι που η Δύση ούτως ή άλλως το επεδίωξε, το να φτωχύνει δηλαδή τους κατοίκους της απόλυτα.

Ήρθε η ώρα των αποφάσεων για τον Πούτιν, που δεν έχει απελευθερώσει ακόμη το Ντονμπάς και το θέμα είναι αν προλαβαίνει, πριν οι μυριάδες των Ουκρανών και των νατοϊκών ξεχυθούν εναντίον των λίγων Ρώσων.

Είχα γράψει στις 17/5/22:

Τώρα όμως και ειδικά στο εγγύτατο μέλλον θα πρέπει να συνειδητοποιήσει η Ρωσία, ότι ή θα πάρει σε ένα το πολύ μήνα το υπόλοιπο Ντονμπάς και θα αρχίσει διαπραγματεύσεις, ή θα κόψει το λαιμό της ώστε:

α. να κάνει μερική επιστράτευση ή πρόσληψη (δικό τους θέμα), τουλάχιστον 1.000.000 ανδρών που θα τους εκπαιδεύσει πολύ σχολαστικά και θα καταλάβει μέσα στο καλοκαίρι με συνοπτικές διαδικασίες όλο το νότο της Ουκρανίας και το Χάρκοβο.

β. να κάνει μαζική παραγωγή πυραυλικών συστημάτων για να μπορεί αν χρειαστεί να ισοπεδώσει κάθε στρατιωτική και ιδίως πολιτική υποδομή (τηλεόραση, ραδιόφωνο, τηλέφωνα, υδραγωγεία, ρευματοδότηση, σιδηροδρομικούς σταθμούς και κόμβους) στην υπόλοιπη Ουκρανία μέχρι την κεντρική Πολωνία καθώς και στις Λετονία, Εσθονία, Λιθουανία.

Αν δεν κάνει κάτι από αυτά, να ετοιμαστεί για χρήση πυρηνικών, εκτός και αν ο πόλεμος είναι θέατρο και οι Ρώσοι παίζουν το ρόλο του ηλίθιου.