Λιακόπουλος: Θρησκείες και γυναίκες. Ένα θλιβερό ΒΙΝΤΕΟ και θλιβερά χριστιανικά λόγια

Muslim girl

Δυστυχώς αυτό δεν ισχύει μόνο για το Ισλάμ…

Οι περισσότερες «λαοφιλείς» θρησκείες αντιμετωπίζουν τη γυναίκα σαν ένα “αντικείμενο”, μία “αποσκευή”.

Βεβαίως ούτε λόγος για “ελευθερίες” και ίσα δικαιώματα με τους άνδρες.

Το βίντεο που αλιεύσαμε μπορεί να είναι μικρό, αλλά δείχνει την ουσία της σχέσης-μίσους ανάμεσα στις θρησκείες και τις γυναίκες.

Για παράδειγμα σε ισλαμικά κράτη όπου ισχύει ο νόμος της Σαρία, το κάλυμμα από ύφασμα υποτίθεται ότι κρατά μακριά τις σεξουαλικές ορέξεις των περαστικών ανδρών όταν οι γυναίκες φεύγουν από το σπίτι. Αυτό θα μπορούσε ακόμη και να σώσει τη ζωή μιας γυναίκας, καθώς θεωρείται ότι φέρει την ευθύνη (!!!!) των παράνομων σεξουαλικών συναναστροφών και επομένως υπόκειται σε λιθοβολισμό ή τιμωρία (ραβδισμοί, μαστίγωμα κτλ).Ας δούμε τιλέει η χριστριανική θρησκξεία για την γυναίκα:

Ας δούμε όμως τι λέει η χριστιανική θρησκεία για την γυναίκα:

(Ιωάννης ο Χρυσόστομος, γνωστός μισογύνης)

“…η συγκατοίκηση (με μία γυναίκα) δεν νομιμοποιείται για κανέναν άλλο λόγο, παρά για εκείνον του έρωτα και του πόθου. Βγάλτα αυτά και αναιρείται και ο λόγος της συγκατοικήσεως. Γιατί ποιος θα έκανε αυτήν την επιλογή, άνδρας ων, χωρίς να υπάρχει κάποια ανάγκη ώστε να ανέχεται την γυναικεία ασέλγεια και ακολασία και τα άλλα ελαττώματα αυτού του γένους; Γι΄ αυτό και ο Θεός εξ΄ αρχής όπλισε την γυναίκα με αυτή την δύναμη (να θέλγει δηλαδή) γνωρίζοντας ότι θα γινόταν πολύ ευκαταφρόνητη αν δεν επιβαλλόταν αυτή η αρχή και κανείς δεν θα διάλεγε να συνοικήσει μαζί της χωρίς να διακατέχεται από σεξουαλική επιθυμία. Γιατί αν και καλύπτουν μια τόσο μεγάλη ανάγκη και όπως φαίνεται έχουν και πολλές άλλες χρησιμότητες ( γιατί και παιδιά γεννούν και τις οικιακές εργασίες κάνουν και πολλά περισσότερα). Αν λοιπόν και τόσες υπηρεσίες προσφέροντας καταφρονήθηκαν από σας τους άνδρες και εκδιώχθηκαν από τις οικίες σας μπλέκοντας σας σε τόσες ντροπές τι θα τις θέλατε αν δεν υπήρχε ο σεξουαλικός πόθος;…” 

“…τότε λοιπόν έκτισε (ο Γιαχβέ) και τη γυναίκα τιμώντας πάλι τον άνδρα και φανερώνοντας ότι δημιουργήθηκε γι΄ αυτόν. Γιατί δεν πλάστηκε ο άνδρας για την γυναίκα, αλλά η γυναίκα για τον άνδρα…” 

Να θυμίσουμε στον…άγιο, ότι και ο Χριστός μίλησε περί εγκρατείας, συνδέοντάς την όμως με την απόρριψη αυτού του κόσμου. Δεν έβριζε χυδαιότατα τις γυναίκες. Και τις αγάπησε σαν παιδιά Tου και τις τίμησε και έδειξε έλεος σε αυτές και μάλιστα μέγα.

Επίσης, διαβάστε τι λέει ο Αναστάσιος ο Σιναΐτης:

Τι είναι λοιπόν η γυναίκα για τη χριστιανική θρησκεία;

“Επί Γης ναυάγιον, πηγή κακίας, θησαυρός ρυπαρίας, θανατηφόρος συντυχίαν, οφθαλμών όλισθος, ψυχών όλεθρος, καρδίας λόγχη, νέων απώλεια, σκήπτρον Άδου, κρημνώδης πόθος, Αγίων διαβολή, ανάπαυσις όφεως, διαβόλου παραμυθία, απαρηγόρητος οδύνη, υποκαιομένη κάμινος, σωζομένων σκάνδαλον, αθεράπευτος κακία, καθημερινή λέσχη, ξενοδοχείον ασώτων,  εργαστήριον δαιμόνων, φίλτρον πονηρόν, αναίσχυντον θηρίον, ακράτητος ορμή, αχαλίνωτον στόμα, μυστηρίων θρίαμβος, σκοτίας οδηγός, παραπτωμάτων διδάσκαλος, απόλαυσις πονηρά, ακόρεστος επιθυμία, κολάσεως αιωνίου πρόξενος, γήινον φρόνημα, ανδρός ραθυμία, συγκοιμωμένη ακρασία, συνεγειρομένη μέριμνα, ιματισμένη έχιδνα, αυθαίρετος μάχη, καθημερινή ζημία, οικίας χειμών, ανδρός ναυάγιον, ανήμερον θηρίον, μοιχών καταγώγιον, όπλον διαβόλου, επιθυμητή λύσσα, παγκόσμιος θάνατος.

Ελληνική πατρολογία MIGNE Τόμος 89, σελ. 636 ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΣΙΝΑΪΤΟΥ, ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ

freepik photo