Λιακόπουλος: Το σταυρόλεξο που πρέπει να λύσει ο Πούτιν, δεν λύνεται με συμβατικά όπλα

Το 56% των μελών του φινλανδικού κοινοβουλίου, συγκεκριμένα 112 από τους 200 Φινλανδούς βουλευτές, ψήφισαν υπέρ της ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ, πριν από λίγες ώρες.

Αυτό σημαίνει ότι η Ρωσία θα αποκτήσει 1.500 επιπλέον χιλιόμετρα εχθρικών συνόρων, τα οποία θα πρέπει να επιτηρεί, αλλά και να προστατεύει. Αυτό είναι το βασικό της πρόβλημα και όχι τα 5,5 εκατομμύρια του Φινλαδικού πληθυσμού και οι 22.000 του ανύπαρκτου Φινλανδικού στρατού. Απλά οι Αμερικάνοι θα πηγαίνουν όπου θέλουν μέσα στην Φινλανδία και θα στήνουν πυραύλους πουλώντας “τσαμπουκά”, πράγμα που αποδείχτηκε ότι ο Πούτιν δεν σηκώνει.

Με τις δυνάμεις που έχει τώρα η Ρωσία στη περιοχή, δεν είναι δυνατόν να φυλάξει τα 1.500 χιλιόμετρα συνόρων με την Φινλανδία και επομένως με το ΝΑΤΟ και το πρόβλημα αυτό, δεν θα λυθεί με απλή μεταφορά δυνάμεων από αλλού, διότι το “αλλού” θα μείνει χωρίς δυνάμεις.

Για να μεταφέρει κονδύλια στην καθημερινή ζωή των πολιτών της Ρωσίας, ο Πούτιν μείωσε τις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας από το 1.100.000 περίπου στις 850.000, καθώς θεώρησαν οι Ρώσοι ότι με την συμφωνία που είχε γίνει κάτω από το τραπέζι με τον Κίσσινγκερ, με την αύξηση δηλαδή του ρυθμού ροής φυσικού αερίου στην Ευρώπη, τα χοντρά προβλήματά τους στον Βορρά είχαν λυθεί.

Μόνο που στην Ευρώπη, κατοικούν οι δούλοι των Αμερικάνων, που μόλις πήραν εντολή να αυτοκτονήσουν σαν καμικάζι, με σκοπό να κόψουν τα έσοδα της Ρωσίας, μη αγοράζοντας πλέον φυσικό αέριο από αυτήν, δεν λογάριασαν τίποτε και “το έπαιξαν” καμικάζι.

Η Ρωσία δεν μπορεί, όπως έγραψα σε προηγούμενα άρθρα μου με τις συμβατικές δυνάμεις που έχει να αντιμετωπίσει όλο το ΝΑΤΟ (παρά το ότι η διαφορά σε εξοπλισμούς δεν είναι μεγάλη), λόγω του πολύ λιγότερου στρατού της. Το ανθρώπινο δυναμικό είναι αυτό που μετράει όταν έχεις σύνορα χιλιάδων χιλιομέτρων και αχανείς άδειες από κατοίκους εκτάσεις.

Δυστυχώς για τους Ρώσους, το σενάριο σύμφωνα με το οποίο έχουν πιο πολλά και πιο καλά πυρηνικά δεν μετράει (για την ώρα), διότι θεωρητικά πρέπει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά μόνο αν απειληθεί το έδαφός της.

΄Ετσι, θα πρέπει να αλλάξει η ζωή των κατοίκων της Ρωσίας και ο στρατός της να μην βασίζεται σε επαγγελματίες στρατιώτες αλλά και σε πολλούς καλά εκπαιδευμένους εφέδρους αυξάνοντας τον στρατό της στο 1.600.000.

Αυτό θα αφαιρέσει ανθρώπινο δυναμικό από την αγορά εργασίας αλλά και δημοτικότητα από τον Πούτιν.

Επομένως αυτή η λύση, η αύξηση δηλαδή των συμβατικών δυνάμεων για πάντα και όχι για μερικά χρόνια, δεν αποτελεί λύση για το σταυρόλεξο που έχει να λύσει οι Πούτιν και που είναι για δυνατούς λύτες.

Ίσως πρέπει να ανατρέξει στην ιστορία, τότε που οι Σοβιετική Ένωση ήθελε να μεταφέρει πυρηνικά στην αυλή της Αμερικής, στην Κούβα και οι ΗΠΑ απείλησαν με πυρηνικό όλεθρο, οπότε οι Ρώσοι υποχώρησαν.

Οι μόνες μη συμβατικές λύσεις για την Ρωσία είναι:

  1. να απειλήσει ευθέως τις ΗΠΑ με πυρηνικό όλεθρο, αν εντάξουν την Σουηδία και την Φινλανδία στο ΝΑΤΟ.
  2. να κόψει το φυσικό αέριο από την Ευρώπη. Τότε η Ευρώπη θα πρέπει να πάει στην Ρωσία και να το πάρει με το ζόρι (σενάριο φαντασίας), ή να το πληρώνει χρυσάφι από τρίτες πηγές, οπότε και θα πέσει σε κατάσταση απόλυτης φτώχειας και σε κατάσταση διαρκών λαϊκών εξεγέρσεων, αφού δεν μπορεί να αντικαταστήσει το ρωσικό αέριο έτσι απλά στα λόγια.

Αυτές είναι οι δύο μη συμβατικές λύσεις για τον Πούτιν, εκτός αν θέλει να ξαναδεί το έργο του Β΄ Π.Π. που ολόκληρη η Ρωσία είχε μετατραπεί σε ένα στρατόπεδο και σε ένα στρατιωτικό εργοτάξιο, που διέλυσε την Γερμανία σε ένα πολεμικό μέτωπο 3.000 χιλιομέτρων.

Θα πρέπει ο Πούτιν να θυμηθεί την παροιμία που είχε πει στην Μέρκελ. “Την πρώτη νύχτα του γάμου, ότι και να γίνει, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο και η νύφη αυτό που είναι να πάθει θα το πάθει”., ή αλλιώς “αν δεν σπάσεις τα αυγά, ομελέτα δεν γίνεται”.