Μέτρα «ΦΩΤΙΑ» στην Ελλάδα!!! ΓΙΑΤΙ γίνονται όλα αυτά;;; Απαντά ο Latouche, θεωρητικός της ΑΠΟ-ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ! vid

Η κυβέρνηση δεν δρα από μόνη της…

Η ενεργειακή κρίση αλλάζει τα δεδομένα και αναγκάζει πολιτεία, επαγγελματίες και μεμονωμένα τους πολίτες, να πάρουν μέτρα εξοικονόμησης για να αντιμετωπίσουν το κύμα αυξήσεων που πυροδοτήθηκε από την πανδημία και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Στο πλαίσιο αυτό επαγγελματίες του κλάδου του εμπορίου συζήτησαν και συζητούν το ενδεχόμενο μείωσης του ωραρίου στα εμπορικά μαγαζιά, με την κυβέρνηση για την ώρα να διαψεύδει πως θα επέλθει μειωμένο ωράριο!

ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ: Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Η ΑΓΟΡΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΥΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ!!!

Ο Serge Latouche είναι καθηγητής οικονομικών και κοινωνικών επιστημών και ένας από τους κύριους θεωρητικούς του κινήματος της Από-Ανάπτυξης! Όλα αυτά που συμβαίνουν τώρα, βάσει των θεωριών του, θα είναι η απαρχή της νέας οικονομίας των κοινοτήτων και του λιτού βίου (ΕΔΩ η νέα τριλογία του Λιακόπουλου που τα εξηγεί όλα)!

Τι λέει όμως ο Latouche για την Από-Ανάπτυξη, ζητώντας παράλληλα την ΜΕΙΩΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ;;;;

Στο παρακάτω βίντεο αναφέρει τα εξής:

«ΕΡΩΤΗΣΗ: Για ποιο λόγο η αποανάπτυξη; Δεν αρκεί η βιώσιμη ανάπτυξη;

Αισθανθήκαμε το 2001-2002 την αναγκαιότητα να πολεμήσουμε την αειφόρο ανάπτυξη η οποία ήταν ένα σλόγκαν που προκαλούσε σύγχυση.

Ήταν αναγκαίο να προτείνουμε μια εναλλακτική. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο παρουσιάσαμε αυτό το σλόγκαν της αποανάπτυξης, το οποίο είναι ένα προκλητικό σλόγκαν για να υποδηλώσουμε την αναγκαιότητα να βγούμε απ’ αυτήν την ξύλινη γλώσσα υπέρ της παραγωγικότητας και της ανάπτυξης και να πούμε ότι πρέπει να βγούμε απ’ την ανάπτυξη, να βγούμε από το πρότυπο της ανάπτυξης, να βγούμε απ’ την κοινωνία της ανάπτυξης και να εφεύρουμε μια κοινωνική εναλλακτική, δηλαδή ένα εγχείρημα που πραγματικά να έρχεται σε αντίθεση με την κοινωνία του παραγωγισμού, το οποίο είναι ένα άλλο όνομα της κοινωνίας της κατανάλωσης, της καταναλωτικής κοινωνίας, αλλά της καπιταλιστικής κοινωνίας για να την αποκαλέσουμε με το όνομά της (σ.σ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ!!! ΠΩΣ ΣΤΑΜΑΤΕΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ;;; ΕΜΠΟΔΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ, ΜΕ ΜΕΙΩΣΗ ΩΡΑΡΙΩΝ, ΜΕ ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ, ΜΕ LOCKDOWN κτλ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΥΧΑΙΑ, ΛΟΓΩ ΕΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΥ, Ή ΝΩΡΙΤΕΡΑ, ΛΟΓΩ ΜΙΑ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΑ)

«Επειδή είναι κοινωνία θεμελιωμένη ταυτόχρονα στην απεριόριστη συσσώρευση κεφαλαίου, δηλαδή στην ανάπτυξη, και στην απεριόριστη κατανάλωση και συνεπώς στην καταστροφή του πλανήτη, στην καταστροφή των φυσικών πόρων, στην αέναη δημιουργία τεχνητών αναγκών και τελικά στην απεριόριστη συσσώρευση απορριμμάτων, συνεπώς μόλυνσης του εδάφους, του αέρα και του νερού. (σ.σ. Επομένως για να σταματήσει η υπερκατανάλωση, που καταστρέφει δήθεν το περιβάλλον, οδηγούν την οικονομία στην ΑΠΟ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ, η οποία θα απαγορεύει την ανάπτυξη.

(…)

Το εναποθέτουμε την ελπίδα μας σε τεχνολογίες, ώστε να επιλύσουμε τα προβλήματα που δημιουργούνται απ’ την τεχνολογία, αυτό δεν πάει να πει ότι είμαστε τεχνοφοβικοί. Θα υπάρχει η αναγκαιότητα να χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, ακόμη και προηγμένες, αλλά τεχνολογίες που πρέπει να εφεύρουμε για τους σκοπούς του εγχειρήματος (σ.σ. Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ – ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ! ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΤΡΟΦΙΜΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΟΙ ΜΑΖΕΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΓΕΙ, ΠΑΡΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΖΕΙ)».

(…)

Προκειμένου να εξαλείψουμε την ανεργία η οποία είναι μια καταστροφή, πρέπει να αποσυνδέσουμε εντελώς την οικονομική δραστηριότητα από την δημιουργία (θέσεων εργασίας), να μην είναι η ανάπτυξη αυτή που δημιουργεί τις θέσεις εργασίας (σ.σ. και ποιός θα δημιουργεί τις θέσεις εργασίας, αν όχι οι επιχειρήσεις και τα μαγαζιά που ΚΛΕΙΝΟΥΝ;;; Μια παγκόσμια εξουσία, η οποία θα σε αποκλείει από το κοινωνικό σύνολο, αν δεν είσαι εμβολιασμένος, τσιπαρισμένος κοκ.) . Και γι’ αυτό προφανώς, πρέπει να αναβιομηχανοποιήσουμε τις κοινωνίες μας, να τις αναμετατρέψουμε σε μια μορφή πιο οικολογική, πιο αειφόρο και βιώσιμη, και τελικά να μειώσουμε τα ωράρια εργασίας, επειδή αποκομίσαμε φανταστικά κέρδη λόγω παραγωγικότητας, αλλά αντί να επωφεληθούμε απ’ αυτά τα κέρδη, λόγω της παραγωγικότητας, ώστε να μειώσουμε το ωράριο εργασίας, αντιθέτως ωφεληθήκαμε απ’ αυτά, προκειμένου να παράξουμε ακόμη περισσότερα και συνεπώς να καταστρέψουμε ακόμη πιο γρήγορα τον πλανήτη. (σ.σ. Επομένως λίγη δουλειά, στα πλαίσια της κοινότητας-κομμούνας, χωρίς διάθεση για κέρδος και ανάπτυξη, και ΧΩΡΙΣ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ!!! ΘΑ ΕΠΙΒΛΕΠΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ)».

Η συνέχεια στο παρακάτω βίντεο, ωστόσο για αυτό που πραγματικά κρύβεται από πίσω πρέπει να αποκτήσετε την νέα τριλογία.