Ο πιο υπάκουος λαός οι Έλληνες. Βοήθησαν τα ΜΜΕ, και η διστακτικότητα της κυβέρνησης

Ούτε στο Ισραήλ, που όλοι οι πολίτες είναι στρατικοποιημένοι δεν υπάρχει τέτοια υπακοή.

Σε όλα τα κράτη, είχαμε επεισόδια με την παραβίαση της καραντίνας. Μανάδες, πατεράδες με παιδιά συνελήφθησαν και ξυλοκοπήθηκαν από την αστυνομία. Εδώ όλοι γατάκια.

Γατάκια οι πολίτες και όπου οι πολίτες δεν μασούσαν, γατάκια οι κυβερνητικοί παράγοντες που εξαφάνιζαν την αστυνομία.

Την εξαφάνισαν στη συγκέντρωση του ΚΚΕ την Πρωτομαγιά και στις συγκεντρώσεις και τα πάρτυ των Ρομά.

Κατά του ιερέα βέβαια κινήθηκαν μαζικά πάνω από 20 αστυνομικοί για να συλλάβουν τον…. “εγκληματία” ιερέα που κοινώνησε ένα άρρωστο παιδάκι.

Μπορούμε να πούμε ότι η κυβέρνηση χειρίστηκε έξυπνα το θέμα, αφήνοντας τους πολλούς να φάνε το παραμύθι από τα κανάλια, ενώ η ίδια κρατούσε χαμηλό προφίλ όταν καταλάβαινε ότι θα γίνουν χοντρά επεισόδια. Κοινώς πούλησε μούρη εκεί που την έπαιρνε, με σκοπό να μην επιβαρύνει τον συνωστισμό.

Τα ΜΜΕ προχώρησαν σε αναγκαστική μονομερή προβολή των κυβερνητικών προτροπών, διότι και η αντιπολίτευση σύσσωμη εξαφανίστηκε οικειοθελώς και μόνο τις τελευταίες 15 μέρες άρχισε κάπως να ακούγεται, αφού έπρεπε να ακούμε τους … “ειδικούς” έγκυρους και έγκριτους επιστήμονες. Έπαιξαν τα ΜΜΕ το ρόλο για τον οποίο έχουν δημιουργηθεί.

Γενικά όμως, οι Έλληνες έδειξαν, ότι με τα κατάλληλα επιδόματα και λίγο άραγμα από τη δουλειά, δεν χαλιούνται να παραχωρήσουν και μερικές από τις ελευθερίες τους. Το θέμα είναι για πόσο χρονικό διάστημα και με τι διακύβευμα;; Τα μπάνια του λαού βλέπετε είναι αδιαπραγμάτευτα στη χώρα αυτή.

Αυτό μένει να το δούμε σε λίγο καιρό, όταν επανέλθει ο κορωνοϊός και οι πολίτες της Ελλάδος θα έχουν περισσότερη πληροφόρηση για τις απάτες που διεπράχθησαν πριν αλλά και κατά τη διάρκεια της πανδημίας που όρισε ο ΠΟΥ.

Πάντως στις “κακές” λέξεις και εκφράσεις, που μας δείχνουν ότι κάτι έχει να κάνει με τις απάτες της νέας τάξης, εκτός από την “αξιοπρέπεια” που εισήγαγε ο Βαρουφάκης, προστέθηκε τώρα το “κρατάμε τις αποστάσεις”.