Πετάει αετό όποιος νομίζει ότι στη Ρωσία μπορεί κάποιος να κάνει κάτι χωρίς την έγκριση του Πούτιν χωρίς να τον πάρει ο Διάολος

Στη Ρωσία του Πούτιν, απόλυτο αφεντικό είναι ο Πούτιν

Το ότι όλη η Δύση έμεινε άναυδη, μας έδειξε ότι δεν είχε καμία εμπλοκή στην 24ωρη δήθεν ανταρσία του Πριγκόζιν.

Όλο ήταν στημένο και για να είναι αληθοφανές, έπεσαν και μερικές ….ψιλές.

ΤΙ ΗΘΕΛΕ ΚΑΙ ΤΙ ΠΕΤΥΧΕ Ο ΠΟΥΤΙΝ

1. Να πάρει υπό τον δικό του κρατικό έλεγχο την ιδιωτική εταιρεία μισθοφόρων WAGNER με την οποία στρατολογούνται αδίστακτα και εμπειροπόλεμα άτομα για κάθε βρωμοδουλειά της Ρωσίας σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Οι μισθοφόροι της WAGNER είχαν συμβάσεις με την ιδιωτική εταιρεία WAGNER και η WAGNER με το ρωσικό υπουργείο άμυνας. Ο Πούτιν ήθελε να κάνουν όλοι οι υπάλληλοι της WAGNER συμβόλαιο απ΄ ευθείας με το ρωσικό κράτος, δηλαδή μαζί του. Έτσι έκανε μία συμφωνία με τον Πριγκόζιν, και αγόρασε κάτω από το τραπέζι την WAGNER. Οι υποδομές και οι διασυνδέσεις της WAGNER θα αποτελέσουν τη βάση στησίματος ενός καθολικά επαγγελματικού στρατού για την Ρωσία, γιατί η εποχή μας δεν επιτρέπει να πολεμούν ερασιτέχνες, δηλαδή άσχετοι επίστρατοι, σε ένα περιβάλλον που απαιτεί όλο και περισσότερες γνώσεις σε όλους τους τομείς του στρατεύματος.

2. Να βοηθήσει τον Πριγκόζιν, σαν μέρος της πληρωμής του, να κάνει μια ηρωική, για τα μάτια του κόσμου έξοδο, για να δείξει ότι δεν ξεπούλησε τους άνδρες του στο ρωσικό κράτος,

3. Να απομακρύνει, ίσως, τον επιστήθιο φίλο και υποστηρικτή του Σοϊγκού, που δείχνει να είναι καλός στις ίντριγκες αλλά όχι στην στρατηγική και την διαχείριση ενός σύγχρονου στρατεύματος.

4. Το κυριότερο ήταν ότι ήθελε να δείξει στους “τρία πουλάκια κάθονται κατοίκους” των αστικών κέντρων της Ρωσίας, ότι μπορεί να κινδυνεύσουν οποιαδήποτε στιγμή και να επιβάλει μέτρα, που μένει να δούμε προσεχώς ποια θα είναι , ώστε το αχανές ρωσικό κράτος να συγκροτηθεί καλύτερα αμυντικά, διότι σε περίπτωση γενικής επίθεσης του ΝΑΤΟ, δεν αρκεί ένα εκατομμύριο στρατού για να αμυνθεί. Επίσης κάποια στιγμή θα πρέπει να τελειώσει και με την Ουκρανία, οπότε χρειάζεται στρατό και όχι μόνο DRONES.

ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ Η 24ΩΡΗ ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΗΤΑΝ ΣΤΗΜΕΝΟ ΣΩΟΥ

1. Δεν αντέδρασε κανείς στην κατάληψη του στρατηγείου στο Ροστόφ (μέγα ανέκδοτο)

2. Οι περισσότεροι άνδρες της WAGNER ήταν στα στρατόπεδά τους

3. Η πορεία δικαιοσύνης προς τη Μόσχα ήταν ουσιαστικά μια αυτοκινητοπομπή διαμαρτυρίας, σαν αυτές που κάνουν οι φορτηγατζήδες και οι αγρότες, καθώς δήλωσαν ότι διαδηλώνουν επειδή έχουν μεγάλες απώλειες. Η αλήθεια είναι ότι ο Πριγκόζιν σε συμφωνία με τον Πούτιν, είχε δεχτεί να ρίξει τη WAGNER σε κάθε σφαγείο μέσα στην Ουκρανία ώστε να μην καταγραφούν πολλές απώλειες μεταξύ των επιστράτων, αλλά μεταξύ των μισθοφόρων. Οπότε την δήθεν πορεία διαμαρτυρίας με τσαμπουκά προς τη Μόσχα, την είχε ανάγκη ο Πριγκόζιν για να ανεβάσει το ίματζ του, γιατί υπήρξε δυσαρέσκεια μεταξύ των μισθοφόρων για τις 25.000 νεκρούς που μετρούσαν.

4. Η αυτοκινητοπομπή της WAGNER κινήθηκε σε εθνική ευθεία οδό για εκατοντάδες χιλιόμετρα, χωρίς κάλυψη και προστασία και θα μπορούσε να αφανιστεί σε μερικά δευτερόλεπτα από αεροπλάνα ή ελικόπτερα. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

5. Αντί βομβαρδισμού της αυτοκινητοπομπής, άνοιξαν μία γελοία τάφρο πλάτους ενός μέτρου στην εθνική οδό, που την περνά και ο μπάρμπα Μήτσος με το τρακτέρ του.

6. Στη Μόσχα για να ψαρώσουν τον κόσμο στήνανε “σημεία αμύνης” με τσουβάλια άμμου, ενώ οι “διαδηλωτές” WAGNERίτες, απείχαν ακόμη εκατοντάδες χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα. Ποιός ηλίθιος μπορεί να επέλεξε να μη τους χτυπήσει καθώς ερχόταν ανυπεράσπιστοι στην εθνική οδό και θα τους άφηνε να φθάσουν στη Μόσχα;;;

7. Τα ελικόπτερα που δήθεν έπεσαν, δεν πεισθήκαμε ότι έπεσαν.

================================

Όσον αφορά τους σχολιασμούς που ακούσαμε στην ελληνική τηλεόραση, είναι Κυριακή και δεν θέλω να πιάσω τους άσχετους και αγράμματους στο στόμα μου.

Η αλήθεια είναι ωστόσο, ότι επειδή πίσω και από τον Πούτιν ακόμη, κρύβονται κάποια κέντρα εξουσίας, ποτέ δεν ξέρεις πότε μπορεί να του δώσουν εντολή να αποσυρθεί. Όταν όμως γίνει αυτό, θα πρέπει να το κάνουν λίγο πιο αληθοφανές, διότι την Μόσχα δεν την παίρνεις με μερικές εκατοντάδες άτομα.