Πρόταση-Παράκληση του Λιακόπουλου προς τον Πρωθυπουργό για την Μεγάλη Εβδομάδα

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

είδαμε χθες ότι δύο ιερωμένοι διώχθηκαν με μεγάλη σπουδή από την Πολιτεία.

Είδαμε ταυτόχρονα συμπολίτες μας να στήνουν γλέντια και χωρίς συνέπειες να συνωστίζονται, αλλά και μετανάστες να πράττουν ελεύθερα ότι επιθυμούν, ενώ εμείς οι υπόλοιποι με παρρησία αποδεχθήκαμε την λογική προτροπή σας και μένουμε σπίτι, υποβαλλόμενοι ταυτόχρονα στο τρομακτικό οικονομικό κόστος, με το οποίο θα πληρώσουμε όλοι μαζί το τίμημα της διαφύλαξης του αγαθού της δημόσιας υγείας.

Επειδή όλα έχουν όμως ένα όριο και δεν πρέπει να επιτρέψουμε σαν Έλληνες να χαθεί η ταυτότητά μας και ο κόσμος έχει ανάγκη να του δώσετε εκτός από οικονομική βοήθεια και κουράγιο για όσα θα ακολουθήσουν, σας παρακαλώ και σας καλώ να αποδεχθείτε την πρότασή μου για τα κάτωθι:

  1. Να γίνει μία περιφορά, έστω μειωμένης διαδρομής, του Επιταφίου ανά Μητρόπολη, χωρίς κόσμο και μόνο με το απαραίτητο προσωπικό για την περιφορά, αφού όλοι μπορούν να παρακολουθούν από τα μπαλκόνια τους.
  2. Να ακουστεί από τα εξωτερικά μεγάφωνα των Ιερών Ναών ένα μέρος έστω της Ιεράς Θείας Λειτουργίας της Αναστάσεως, μαζί με το “ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ”, για να θυμηθεί η συντριπτική πλειοψηφία των Ελληνίδων και των Ελλήνων, ότι πάντα μετά από όλες τις θυσίες, ακολουθεί η ΑΝΑΣΤΑΣΗ.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Μετά τιμής

Λιακόπουλος Δημοσθένης

*** H επιστολή έχει σταλεί στον Πρωθυπουργό και σε όλες τις Ιερές Μητροπόλεις