Αγαθοπούλου (βουλ. ΣΥΡΙΖΑ) κατά Τσιάρα: «Όπλο εκδίκησης το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια των παιδιών»

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνη Αγαθοπούλου, εξέφρασε τους φόβους της, ότι το νομοσχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση και αφορά τη συνεπιμέλεια των παιδιών θα γίνει «όπλο εκδίκησης» στα χέρια των διαζευγμένων, φόβους που εκφράζουν ανοικτά πλέον πολλοί βουλευτές, αφού πριν από λίγο καιρό υπήρχε μονόπλευρη και πολλές φορές μέσω πληρωμένης (πράγμα πρωτοφανές για τα ελληνικά χρονικά) διαφήμισης ενημέρωση.

Με αφορμή μάλιστα το διπλό έγκλημα στη Μακρινίτσα του Πηλίου, που έλαβε χώρα ύστερα από διαζύγιο και διεκδίκηση επικοινωνίας με το παιδί, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ως μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και α’ αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, έλαβε αρνητική στάση απέναντι στο νομοσχέδιο Τσιάρα.https://8cfe1bf9f3196b5b775a23b31f0f62e7.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Μεταξύ άλλων είπε: «Όσο κλείνουμε τα μάτια θα γίνονται περισσότερες». «Δηλώνω σοκαρισμένη από το διπλό φονικό στη Μακρινίτσα Πηλίου. Οχι γιατί είμαι από αυτές ή από αυτούς που πίστευαν πως αυτά δεν γίνονται. Αλλά για έναν άλλο λόγο: Γιατί αυτό το διάστημα, που η συζήτηση για τη συνεπιμέλεια έχει ενταθεί και πραγματοποιείται στον δημόσιο διάλογο με ιδιαίτερα διχαστικό και κακοποιητικό λόγο, κάνω αυτόματους συνειρμούς: Οταν συνομιλείς με δικηγόρους και ακούς να λένε ότι καθημερινά απευθύνονται γονείς στα δικηγορικά γραφεία και κάνουν σχέδια για το πώς μπορούν να εκμεταλλευτούν τον νέο νόμο για να εκδικηθούν τον/την πρώην τους, σου έρχεται στο μυαλό αναπόφευκτα η περίπτωση του Πηλίου. Τραβηγμένη; Δεν ξέρω. Υπαρκτή πάντως. Και όσο κλείνουμε τα μάτια θα γίνονται περισσότερες».

Αφού δηλαδή η υποχρεωτική συνεπιμέλεια θα φέρνει σε καθημερινή αντιπαράθεση τους ήδη εχθρικά διακείμενους γονείς, θα πυροδοτήσει τη βία κατά κυρίως των γυναικών, χωρίς να αποκλείονται βέβαια και οι άνδρες.

Είπε επίσης: «Φοβάμαι και προειδοποιώ να σταματήσει άμεσα ο υπουργός Δικαιοσύνης το παιχνίδι διχασμού, να υποκρίνεται δηλαδή ότι προσπαθεί να καλλιεργήσει την κουλτούρα της συνεπιμέλειας με τον νόμο αυτόν που έχει φέρει. Αυτό που καλλιεργεί είναι μόνο το έμφυλο μίσος, ένθεν κακείθεν. Πάρτε το πίσω και ξεκινήστε ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο με όλες τις πλευρές».

Το κύμα κατά του νόμου της υποχρεωτικής συνεπιμέλειας γίνεται τσουνάμι.