Αριστερά και ο Μητσοτάκης. Δεν μειώνονται φόρος, προκατ. φόρου, εισφορά αλληλ. επιχειρήσεων

Όλα καλά και άγια τα είπε ο Μητσοτάκης χθες στο Βελλίδειο, αλλά σημασία έχει το τι δεν είπε.

Μίλησε για 18 Ραφάλ, που όμως θα αντικαταστήσουν Μιράζ, πράγμα που σημαίνει ότι θα στερηθεί η Πολεμική Αεροπορία άγνωστο αριθμό Μιράζ 2000 και δεν ξέρουμε ποιού από τους δύο τύπους που έχει.https://fe4053b56fcfe5982c9cd403a6749f12.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-37/html/container.html

Μίλησε για τέσσερις φρεγάτες αντί για δύο καθώς και για νέες τορπίλες και πυραύλους όπως και για νέα ηλεκτρονικά συστήματα εν γένει για τις ένοπλες δυνάμεις χωρίς να διευκρινίσει όπως ήταν αυτονόητο βέβαια τι ακριβώς εννοεί.

Το μεγάλο και κορυφαίο όμως μειονέκτημα χθες, ήταν το ότι ο φόρος επιχειρήσεων μένει στο 24% αντί να πάει στο 20% όπως είχε αναγγελθεί και το ότι η προκαταβολή φόρου παραμένει στο 100% του φόρου, δηλαδή 24%. Του χρόνου οι επιχειρήσεις θα κληθούν να πληρώσουν δηλαδή ξαφνικά 48% επί των κερδών τους και λέω ξαφνικά, αν λάβουμε υπόψη ότι οι περισσότερες φέτος λόγω κορωνοϊού, δεν κατέβαλαν προκαταβολή φόρου, ή κατέβαλαν μειωμένη. Επίσης παραμένει για τις επιχειρήσεις ο φόρος (εισφορά) αλληλεγγύης 9%. Αυτό σημαίνει ότι του χρόνου καμία επιχείρηση δεν θα μοιράσει μέρισμα και θα χάσει το κράτος έσοδα.