Καθηγητής Κούβελας: Ξεχάστε το εμβόλιο για φέτος

Ο καθηγητής κ. Κούβελας, με πολύ απλό τρόπο εξηγεί ότι δεν γίνονται μαγικά πράγματα που μπορούν να δώσουν τόσο γρήγορα ένα εμβόλιο ασφαλές ή σχετικά ασφαλές για τον κόσμο, διότι απαιτούνται σύμφωνα με τις διαδικασίες 30.000 εθελοντές που θα το κάνουν και μετά περιμένουν να δουν αν κάποιοι από αυτούς πάθουν κάτι ή πεθάνουν από το εμβόλιο. Αν τα πράγματα δεν πάνε καλά, το εμβόλιο ακυρώνεται. Αν πάνε καλά μετά πρέπει οι 30.000 να εκτεθούν στον κορωνοϊό για να δούμε αν τους προστατεύει. Αν τους προστατεύει, τότε προχωράμε στον γενικό πληθυσμό.

Καταλαβαίνετε, σύμφωνα με αυτά που είπε ο καθηγητής Κούβελας, τον οποίο για την ώρα εμπιστευόμαστε και δεν ανήκει στην ομάδα των “ειδικών”, που εξαιτίας κάποιων από αυτά που λέει δεν την εμπιστευόμαστε, ένα εμβόλιο, θέλει χρόνια για να καταστεί ασφαλές και ταυτόχρονα χρήσιμο.

Εξάλλου, ένα εμβόλιο ποτέ δεν είναι 100% ασφαλές για όλους, διότι κάθε οργανισμός έχει τις ιδιαιτερότητές του, όπως εξήγησε ο καθηγητής Κούβελας και κάτι που δεν πειράζει τους περισσότερους, μπορεί να πειράξει κάποιους λίγους.

Αυτοί οι λίγοι λοιπόν, μπορεί να πάθουν κάποια ανεπανόρθωτη βλάβη, ή απλή βλάβη, ή και να πεθάνουν, από ότι γνωρίζουμε από άλλα εμβόλια που κυκλοφορούν.

Εμβόλιο πάντως για φέτος δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθεί και όπως είπε ο καθηγητής, ίσως να μη βρεθεί και ποτέ, πράγμα που εμάς δεν μας ενοχλεί και πολύ, διότι ο κορωνοϊός δεν είναι και ο νούμερο ένα κίνδυνος κατά του ανθρωπίνου γένους, αφού έχει συμπτώματα απλού κρυολογήματος, αν τυχόν παρουσιάσει συμπτώματα κάποιος που θα τον κολλήσει. Αυτοί που πέθαναν όπως είπε σε παλαιότερη συνέντευξή του ο καθηγητής, δεν πέθαναν εξαιτίας του κορωνοϊού, απλά πέθαναν από άλλα αίτια και είχαν και κορωνοϊό, που δεν τους σκότωσε όμως, σε αντίθεση με τα κανάλια που ωρύονται νυχθημερόν για τον φονικό ιό. Πολύ σπάνια μπορεί ο ιός αυτός από μόνος του να προκαλέσει τέτοια συμπτώματα που χωρίς να έχει κανείς τίπιτε άλλο μπορεί να προκαλέσει το θάνατο του ασθενούς.

Για όσους καταλήγουν ακούμε ότι είχαν υποκείμενα νοσήματα, αλλά δεν μας λένε ότι πέθαναν από αυτά και μας λένε ότι δήθεν πέθαναν επειδή είχαν κολλήσει κορωνοϊό. Μόνο τον καθηγητή Κούβελα έχουμε ακούσει να λέει (σε άλλη συνέντευξή του) ότι ο ίδιος ο κορωνοϊός δεν σκοτώνει αλλά η αντίδραση του ανοσοποιητικού που προκαλεί, ειδικά σε άτομα με άλλα νοσήματα (τα λεγόμενα υποκείμενα) που ήδη πάσχουν από αυτά.

https://www.youtube.com/watch?v=e2QEH5su7v8&feature=emb_title