«Δεν υπάρχει χρόνος»!! Πόλεις 15 λεπτών στην Ελλάδα! Πάει το μυαλό σας ποιός το είπε;; vid

proteuousa

Ηχηρή δικαίωση Λιακόπουλου! Τα ζούμε όλα!!

Λίγες μόλις μέρες πριν βγει Δήμαρχος Αθηναίων, ο Χάρης Δούκας, κάνοντας μία ανέλπιστη ανατροπή και νικώντας τον πρώην Δήμαρχο, Κώστα Μπακογιάννη, είχε μιλήσει στην τηλεόραση για τον δυστοπικό εφιάλτη των «πόλεων των 15 λεπτών», έχοντάς τον ως προεκλογική δέσμευση.

«Η αλλαγή πρέπει να γίνει άμεσα. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ», είχε πει χαρακτηριστικά για το «πράσινο» σχέδιο που έχει για την πρωτεύουσα ο Χάρης Δούκας.

«Τι είναι η πόλη των 15 λεπτών; Είναι μία νέα ορολογία που έχετε βάλει στη ζωή μας και έχει μεγάλο ενδιαφέρον;», ήταν το ερώτημα της παρουσιάστριας της εκπομπής στην οποία βρέθηκε καλεσμένος.

Ο νέος πλέον Δήμαρχος Αθηναίων έδωσε την εξής απάντηση:

«Είναι μία πόλη στην οποία μπορεί κανείς να έχει πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες, υγεία, παιδεία, πάρκα, χώρος για παιχνίδι, σχολεία, σε 15 λεπτά με τα πόδια και με το ποδήλατο. Στην πανδημία μεγάλες πόλεις προχώρησαν σε πολύ μεγάλες παρεμβάσεις»!!!

Αμάξι ή έστω μηχανάκι, όπως βλέπετε, ΔΕΝ υπάρχει πουθενά!!

Ό,τι χρειάζεται κάποιος θα το έχει -λένε- μόλις λίγα μέτρα από το “σπίτι του”. Επομένως δεν θα απαιτείται να βγαίνει παραέξω!!!

Το θέμα τέθηκε για τα καλά πλέον επί τάπητος και ήδη άρχισαν να κυκλοφορούν δημοσιεύματα για το πώς η Αθήνα θα μπορούσε να μετατραπεί σε «πόλη των 15 λεπτών», χωρισμένη βεβαίως σε επιμέρους «γειτονιές-φυλακές»!

Δείτε την αναφορά στις «πόλεις των 15 λεπτών» μετά το 2ο λεπτό του αποσπάσματος:

Είναι όμως άραγε τόσο…αθώες και «επωφελείς» αυτές οι πόλεις ή γειτονιές όπως μας τις παρουσιάζουν;;;

Επρόκειτο για φυλακές και μάλιστα όχι…πολυτελείας, από τις οποίες δεν θα μπορεί να φεύγει κανείς και στις οποίες κουμάντο θα κάνουν οι συμμορίες!!

Για το θέμα είχε προειδοποιήσει η  Γερμανίδα ευρωβουλευτή, Christine Anderson, και το βίντεο είχε εξασφαλίσει να το έχει μεταφρασμένο το ΕΛ:

«Τώρα αυτό που θέλουν είναι αυτές οι πόλεις των 15 λεπτών. Μην παρασυρθείτε, δεν το κάνουν για την ευκολία σας. Δεν είναι ότι θέλουν να μπορείτε να έχετε όλα αυτά τα μέρη, στα οποία αγοράζετε πράγματα και υπηρεσίες, πολύ κοντά προς διευκόλυνσή σας. Και δεν πρόκειται, παρεμπιπτόντως, να σώσουν τον πλανήτη. Οι πόλεις των 15 λεπτών θα πρέπει να έχουν [κωδικούς QR] για να μπορέσουν να σας κλειδώσουν μέσα».

Αργούν όλα λοιπόν;;;;

eurokinissi photo