ΕΚΤΑΚΤΟ! Τρίβουν τα χέρια τους οι Τούρκοι. Ένσταση Βελόπουλου για αντισυνταγματικότητα των ΑΟΖ με Αίγυπτο και Ιταλία

Τη στιγμή που ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ που είναι σε σφοδρή αντιπαλότητα και χοντρά δικαστήρια με τη Νέα Δημοκρατία θα ψηφίσει απλά παρόν για την επικύρωση της συμφωνίας της ΑΟΖ με την Αίγυπτο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Βελόπουλου, το κόμμα του η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, υπέβαλε σήμερα 25-8-2020, μίοα μέρα πριν την ψηφοφορία στην ελληνική βουλή, ένσταση αντισυνταγματικότητας και για την ΑΟΖ με την Ιταλία και για τον εν μέρει ορισμό ΑΟΖ με την Αίγυπτο.

Η αιτιολογία είναι το ότι δεν ορίζει η συμφωνία με την Αίγυπτο τι θα γίνει δεξιά και αριστερά της λωρίδας όπου η ΑΟΖ ορίστηκε. Ακόμη όμως και αν ανησυχούσε, οι ενστάσεις προσπαθούν να καταργήσουν τα μόνα ίσως όπλα που έχει η Ελλάδα κατά της Τουρκίας.

Χαρές και πανηγύρια στην Τουρκία, αφού αυτή η έστω και μερική συμφωνία με την Αίγυπτο τσάκισε το προφίλ του Ερντογάν με την Αίγυπτο να αναγνωρίζει το αυτονόητο, ότι δηλαδή τα ελληνικά νησιά έχουν και υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ ενώ οι Τούρκοι λένε ότι δεν έχουν.

Καταλαβαίνετε ότι αν ο Βελόπουλος κατορθώσει να καθυστερήσει την επικύρωση, ή να τη θέσει υπό αμφισβήτηση, αλείφει βούτυρο στο ψωμί των Τούρκων.

Δείτε εδώ (υποβλήθηκαν σήμερα) την ένσταση αντισυνταγματικότητας της ΑΟΖ με την Ιταλία και εδώ την ένσταση αντισυνταγματικότητας της ΑΟΖ με την Αίγυπτο.

Ακόμη και αν είχε ενστάσεις και ανησυχίες ο Βελόπουλος, δεν δικαιολογείται να υπονομεύσει, όπως είπαν κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας, το μόνο ουσιαστικό έρεισμα της Ελλάδας απέναντι στον τουρκικό παραλογισμό.