Η προφητεία της Πανδώρας. Στις 28-8-20 ανακοινώνει ο ELON MUSK την έναρξη πειραμάτων του τσιπ εγκεφάλου σε ανθρώπους

Μου είπαν ότι είμαι HOAX. Μου είπαν ότι τρομοκρατώ τις έγκυες. Μου είπαν ότι παραμυθιάζω τον κόσμο για να πουλάω βιβλία. Τώρα όλους αυτούς που μου τα είπαν αυτά, τους λέω ότι είναι ή πολύ απατεώνες ή πολύ αφελείς.

Έχω αναδείξει όλη τη δράση αυτού του αμφιλεγόμενου ατόμου, του ELON MUSK, που έχει σαν σκοπό, να κάνει όλους τους ανθρώπους απλά να κάθονται και να παίρνουν ένα ελάχιστο παγκόσμιο μηνιαίο εισόδημα. Για να μην πλήττουν μάλιστα, μπορούν μέσω του εγκεφαλικού τσιπ που προτείνει ο ELON MUSK, να ζουν σε ένα ΜΑΤΡΙΞ μέσα στο ΜΑΤΡΙΞ. Να ζουν δηλαδή σε ένα εικονικό κόσμο, ξαπλωμένοι στο κρεββάτι τους και μετέχοντας σε ένα διαδραστικό παιχνίδι τόσο πειστικά αληθοφανές που να νομίζουν ότι ζουν σε ένα κόσμο στον οποίο θα είναι ουσιαστικά θεοί,. αφού ο καθένας θα καθορίζει όλα όσα θα γίνονται εκεί.

Μου είπαν ότι λέω ψέματα, ότι λέω υπερβολές, ότι αυτά τα πράγματα δεν υπάρχουν, ότι ασχολούμαι με πράγματα μη σοβαρά, όταν έχουμε πανδημία και Τουρκία να μας απειλούν.

Ιδέα δεν έχετε ποια είναι η πραγματική απειλή και ποια είναι η πραγματική ευκαιρία που θα έχουν οι άνθρωποι να αρνηθούν τον κόσμο αυτό με το να μη μετέχουν στο πρόγραμμα αυτό, που μπορεί και λόγω κάποιου ιού, όπως ο κορωνοϊός να μας το παρουσιάσουν και σαν κάτι υποχρεωτικό για το κοινό καλό και όποιος δεν μετέχει να φυλακίζεται.

Ας δούμε τι είπε τώρα τελευταία ο ELON MUSK για να δικαιώσει την ΠΑΝΔΩΡΑ, που διαρκώς εδώ και καιρό λέει: 28 Αυγούστου, 28 Αυγούστου, κάτι θα γίνει τότε.

Ο Elon Musk, ιδρυτής της SpaceX και διευθύνων σύμβουλος της Tesla, είναι γνωστός για τις φιλόδοξες ιδέες του που θα μπορούσαν να αλλάξουν εντελώς την πορεία του μέλλοντος της ανθρωπότητας. Ίδρυσε την Neuralink, μια εταιρεία που αναπτύσσει μια διεπαφή εγκεφάλου-μηχανής επόμενης γενιάς που θα μπορούσε μια μέρα να λύσει μια ποικιλία θεμάτων που σχετίζονται με τον εγκέφαλο. Συμπεριλαμβανομένης της αποκατάστασης της λειτουργικότητας των άκρων, της επίλυσης της απώλειας μνήμης, ακόμη και της θεραπείας ζητημάτων όπως η κατάθλιψη και ο εθισμός μέσω εμφυτεύματος εγκεφαλικού τσιπ. Ο Musk αρχικά στοχεύει να επικεντρωθεί στην ιατρική πλευρά της νευρικής διεπαφής, όπως η επίλυση προβλημάτων κινητικότητας με παραλυμένα άτομα. Τελικά, η ομάδα του στοχεύει να επιτύχει «συμβίωση» με την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI). Το Neuralink “θα λύσει πολλούς εγκεφαλικούς τραυματισμούς και σπονδυλική στήλη και είναι τελικά απαραίτητο για τη συμβίωση AI”, δήλωσε ο Musk.

Αυτά λέει ο MUSK. Έλα όμως που με το τσιπάκι αυτό θα συνδέεται ουσιαστικά ο εγκέφαλος και η συνειδητότητα του ανθρώπου με ένα κέντρο τεχνητής νοημοσύνης που ευελπιστεί να κυβερνάει τον πλανήτη. Έτσι θα μπορούν να δίνουν σε όλους όχι μόνο εντολές αλλά και να τους λένε τι θέλουν , τι πρέπει να επιθυμούν και αυθόρμητα οι άνθρωποι να το εκτελούν, αφού θα θεωρούν ότι αποτελεί δική τους απόφαση. Το τσιπάκι του BILL GATES είναι τσιπάκι για γατάκια και παιδική χαρά μπροστά σε αυτό.

Σύμφωνα με τον Musk, το Neuralink θα μπορούσε να προσθέσει ένα τρίτο στρώμα ψηφιακής υπερκατανόησης στον ανθρώπινο εγκέφαλο. Εξήγησε ότι ο εγκέφαλος έχει δύο συστήματα: Το πρώτο στρώμα είναι το σωματικό σύστημα που οδηγεί τους παλμούς. Το δεύτερο στρώμα είναι το σύστημα φλοιού που προσπαθεί να ελέγξει το σωματικό άκρο λειτουργώντας ως ένα επίπεδο νοημοσύνης. Το τρίτο επίπεδο μπορεί να είναι το Neuralink, που βρίσκεται πάνω από αυτά τα δύο επίπεδα για να συνεργαστεί μα;ζί τους.

Απλά να συνεργαστεί όμως ή να τα ελέγχει και να τα καταναγκάζει;;;

«Ίσως μπορεί να υπάρχει ένα τριτοβάθμιο επίπεδο όπου βρίσκεται η ψηφιακή υπερκατανόηση. Αυτό θα είναι πολύ πιο έξυπνο από τον φλοιό, αλλά θα εξακολουθεί να συνυπάρχει ειρηνικά και με καλοήθη τρόπο με τον φλοιό και το λεμφατικό σύστημα », είπε ο MUSK νωρίτερα φέτος κατά τη διάρκεια συνέντευξης.

Η Neuralink θα φιλοξενήσει μια παρουσίαση στις 28 Αυγούστου για να συζητήσει την πρόοδο της ανάπτυξης του chip-brain. Κατά την πρώτη παρουσίαση του Neuralink τον Ιούλιο του 2019, ο Musk, μαζί με τους ιατρικούς μηχανικούς, περιέγραψε ένα πολύ μικρό τσιπ που θα μπορούσε να επιτρέψει σε ένα άτομο που έχει παραλύσει να ελέγξει τα πάντα με ένα smartphone.

Το τσιπ ονομάζεται “N1”, είναι τετράγωνο με διαστάσεις 4 επί 4 χιλιοστά και διαθέτει 1.024 ηλεκτρόδια. Η εταιρεία λέει ότι η ανάπτυξη ενός τσιπ διεπαφής εγκεφάλου με τόσα πολλά ηλεκτρόδια για διέγερση του εγκεφάλου δεν είχε επιτευχθεί πριν.

Σε μια συνομιλία στο Twitter με έναν νευροεπιστήμονα με το όνομα χρήστη «Neuroskeptic», ο Musk είπε ότι στην επερχόμενη παρουσίαση του Neuralink, η εταιρεία θα δείξει ότι οι νευρώνες του εγκεφάλου πυροδοτούνται σε πραγματικό χρόνο. «Ο εγκέφαλος έχει 86 δισεκατομμύρια νευρώνες όλοι πυροδοτούν ταυτόχρονα. Τι γίνεται όμως αν νευρώνες ήταν πολύ ευγενικοί και περίμεναν όλοι τη σειρά τους; Ακόμα κι αν χρειάζεται μόνο 1 ms [χιλιοστό του δευτερολέπτου] για να πυροδοτηθεί ένας νευρώνας, θα χρειαστούν 2,7 χρόνια για να πυροδοτηθούν όλοι », έγραψε ο νευροεπιστήμονας. – Ο Musk απάντησε: «Δεν πυροδοτούνται ταυτόχρονα. Μερικά διαρκούν μερικά δευτερόλεπτα έως λεπτά χωρίς δράση. Θα δείξω έλεγχο των νευρώνων σε πραγματικό χρόνο στις 28 Αυγούστου. Η μήτρα στη μήτρα », είπε ο Musk.

Ο Musk είπε επίσης ότι η συσκευή θα μπορούσε επίσης να εμφυτευτεί για να “αποκαταστήσει την κίνηση ακόμα κι αν κάποιος έχει πλήρως αποκομμένο νωτιαίο μυελό” Όταν ρωτήθηκε εάν μια μέρα στο μέλλον, το Neuralink θα μπορούσε να εμφυτευτεί στον εγκέφαλο ενός νεογέννητου μωρού, ο Musk είπε: «Οι νευρικοί σύνδεσμοι προορίζονται για ώριμους εγκεφάλους και η λειτουργικότητα χάνεται εάν αφαιρεθεί. Η αναβίωση νευρώνων είναι σίγουρα δυνατή, αλλά δεν θα αντισταθμίσει την απώλεια του συνδέσμου. ” Αποκάλυψε επίσης ότι το Neuralink θα αποκαταστήσει την απώλεια ακοής στους κωφούς, καθώς και «επεκτείνει το εύρος της ακοής πέρα από τις κανονικές συχνότητες και πλάτη κύματος».

Η εταιρεία λέει ότι σχεδιάζει να εμφυτεύσει τέσσερα από τα τσιπ N1 τους μέσα στο κρανίο, στον φλοιό του εγκεφάλου. Ένα τσιπ από τον σωματικό αισθητήριο φλοιό και τρία τσιπ από τις περιοχές του κινητήρα. Αυτά τα τσιπ έχουν πολύ μικρά καλώδια σπειρώματος ηλεκτροδίου, τόσο λεπτά όσο τα ανθρώπινα μαλλιά, που θα περνούν στον εγκέφαλο με ακρίβεια μιας μηχανής λέιζερ, όπου μπορούν να διεγείρουν τους νευρώνες. Τα τσιπ θα συνδεθούν επίσης με ένα επαγωγικό πηνίο που συνδέεται με μια μπαταρία πίσω από το ένα αυτί για να τροφοδοτήσει το σύστημα. Η συσκευή Neuralink θα έχει ασύρματη πρόσβαση μέσω σύνδεσης Bluetooth. Δυνατότητα στο χρήστη να ελέγχει τα προσθετικά του, το κινητό του τηλέφωνο, οποιοδήποτε σύστημα υπολογιστή ή μηχανή – με τις «σκέψεις» του. Ο Musk είχε αναφέρει προηγουμένως ότι ο πρώτος άνθρωπος που εμφυτεύτηκε τσιπ εγκεφάλου Neuralink θα είναι κάποιος με τετραπληγία.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Musk δήλωσε ότι επιδιώκει να προσλάβει νέους μηχανικούς στο Neuralink για να βοηθήσει στην ανάπτυξη ορισμένων πτυχών της συσκευής Neuralink, όπως η «επεξεργασία σήματος» και η «επαγωγική φόρτιση», γεγονός που υποδηλώνει ότι η εταιρεία εξετάζει ήδη την επεξεργασία μεθόδων ασύρματης σύνδεσης.

Η παρουσίαση της 28ης Αυγούστου αναμένεται να προσφέρει νέες λεπτομέρειες σχετικά με την τεχνολογία και να αποκαλύψει πότε θα ξεκινήσουν οι πρώτες ανθρώπινες δοκιμές.