Επιμένει το Υπ. Δικ. στο νόμο της υποχρεωτικής συνεπιμέλειας, υπογράφοντας τη συντριβή της Ν.Δ. στις επόμενες εκλογές

Σε πρόσφατες δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, ανέφερε ότι φέρνει με το νομοσχέδιο που κατέθεσε στη βουλή, όλα όσα είναι στραβά και ανάποδα για την ελληνική κοινωνία με τις σολομώντιες ρυθμίσεις του.

Μην ξεχνούμε ότι:

  1. Δεν πρέπει να υπάρχει δια του νόμου υποχρεωτική συνεπιμέλεια, εκτός και αν οι γονείς συμφωνούν από κοινού για αυτό, όπως γίνεται και τώρα. Την επιμέλεια της καθημερινότητας των παιδιών των χωρισμένων ζευγαριών, πρέπει να έχει ένας γονέας για να μην έχουμε αμέτρητα δικαστήρια και καταρρεύσει πλήρως το ήδη πάσχον δικαστικό μας σύστημα.
  2. Δεν πρέπει να ορίζει ο νόμος με σολομώντειο τρόπο, ορισμένο χρονικό διάστημα παραμονής των παιδιών με τον κάθε γονέα (π.χ. 1/3 του ολικού χρόνου με τον πατέρα), αλλά να ορίζει το δικαστήριο τι πρέπει να ισχύει ανάλογα με τις ανάγκες και τις δυνατότητες παιδιών και γονέων. Ειδικά αυτό το απαράδεκτα οριζόντιο μέτρο θα καταστρέψει τις ζωές παιδιών και γονέων.
  3. Δεν πρέπει να υπάρχει point system αξιολόγησης των χωρισμένων γονέων, διότι αργά ή γρήγορα, όλα τα ανήλικα παιδιά θα οδηγούνται σε κοινοβιακά ιδρύματα αφού οι διαζευγμένοι γονείς που βρίσκονται σχεδόν στο σύνολό τους μπροστά σε συγκρουσιακά διαζύγια θα κρίνονται ως ανεπαρκείς για το μεγάλωμα των παιδιών τους.

Ο υπουργός δεν δίνει σημασία ούτε στις ενώσεις γονέων και κηδεμόνων, ούτε στις γυναικείες οργανώσεις, ούτε στα μέλη της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής τις προτάσεις της οποίας σύμφωνα με την καθηγήτρια ΑΠΘ έφαγε το μαύρο σκοτάδι, ούτε στην πανελλήνια Ένωση παιδοψυχιάτρων.

Μπορεί να βοηθηθούν κάποιοι μπαμπάδες, που πράγματι εξαιτίας εμμονικών συμπεριφορών των πρώην συζύγων τους δεν βλέπουν όσο θα ήθελαν τα παιδιά τους. Το όφελος όμως θα είναι μηδαμινό σε σχέση με την καταστροφή που θα έρθει σε βάρος των παιδιών, γι΄ αυτό και θα πρέπει να βρεθούν άλλες μέθοδοι βοήθειας των μπαμπάδων αυτών.

Δήλωσε μάλιστα αναληθώς και πάλι ο Υπουργός, ότι αυτό πρέπει να γίνει, διότι έτσι λένε όλες οι επιστημονικές μελέτες. Αυτό είναι κολοσσιαίο παραμύθι και το διέψευσε η καθηγήτρια ΑΠΘ κ. Φουντεδάκη, αφού οι επιστημονικές μελέτες άλλα λένε και η νομοπαρασκευαστική επιτροπή του είπε ακριβώς τα αντίθετα. που τα έφαγε “το μαύρο σκοτάδι”, αλλά το διαψεύδουν και οι αμέτρητες επιστημονικές μελέτες που έχουμε δημοσιεύσει για τα δεινά που επέφερε ο νόμος αυτός όπου δοκιμάστηκε πιλοτικά, αφού πρόκειται για κάτι όχι δοκιμασμένο με επιτυχία, αλλά μία νέα μόδα, προωθούμενη σύμφωνα με την καταγγελία του Προέδρου Πρωτοδικών κ. Πλαγάκου, από κάποιους μπαμπάδες με οικονομική ευρωστία και πολιτικές διασυνδέσεις.

Είπε μάλιστα ο Υπουργός ότι θα εκπαιδεύσει και τους Δικαστές στο να εφαρμόζουν τον νέο νόμο. Αυτό προφανώς το είπε, διότι γνωρίζει ότι ένας Πρωτοδίκης, μπορεί να αποφασίσει ότι ο νόμος είναι αντισυνταγματικός και να τον αγνοήσει κατά την λήψη της απόφασής του.

Ο νόμος αυτός αν ψηφιστεί και όταν συνειδητοποιήσει ο ελληνικός λαός τι του φέρανε, θα είναι το τέλος της Ν.Δ. στις επόμενες εκλογές.