Γιατί ξαφνικά η Τουρκία και η Ρωσία έγιναν αφεντικά στη Μεσόγειο;;

Επειδή όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος, ας δούμε τι έχει συμβεί και η Ρωσία με την Τουρκία έχουν αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων στην Μεσόγειο.

  1. Η Ευρώπη, στρατιωτικά νεκρή, με αμυντικές δαπάνες στο ναδίρ, ασχολείται με το πως θα δώσει επιδόματα στους λαθρομετανάστες.
  2. Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και Ισπανία, με την κομμουνιστική νοοτροπία που τις διακατέχει, κοιτούν τα του οίκου τους και ασχολούνται με τις επιδοματικές πολιτικές τους, έχοντας ένοπλες δυνάμεις αξιοθρήνητες.
  3. Οι ΗΠΑ, με τον Τραμπ, για πρώτη φορά, δεν έχουν κάνει κανένα πόλεμο στο εξωτερικό. Ο Τραμπ είναι ο πρόεδρος ανόδου της κατεστραμένης αμερικανικής οικονομίας, την οποία διέλυσε ο αριστερός Ομπάμα, που γέμισε τις ΗΠΑ με λαθρομετανάστες που εμφανίζονται στις μέρες μας σαν ΑΝΤΙΦΑ.
  4. Το τεράστιο κενό που άφησε η απόσυρση των ΗΠΑ, σε όλο τον κόσμο και βεβαίως και στη Μεσόγειο, ήρθε να συμπληρώσει η Ρωσία, η οποία μη έχοντας πρόσβαση στη Μεσόγειο, άφησε και αυτή ένα κενό στο οποίο μπήκε σφήνα ο τουρκικός μεγαλοϊδεατισμός.

Βλέπουμε τους Ευρωπαίους να κοιτούν την Τουρκία να αποκτά ήδη πρόσβαση σε δύο Μεσογειακές χώρες όπως η Συρία και η Λιβύη. Ανίκανοι να αντιδράσουν, οι Γάλλοι και οι Ιταλοί, ίσως να μην αντιλαμβάνονται καν τι κάνουν οι Τούρκοι στη Λιβύη, ή πιστεύουν ότι μπορούν να αφήσουν την Τουρκία να κάνει το βρώμικο παιχνίδι του ξεκαθαρίσματος της εξουσίας στη Λιβύη και μετά αυτοί να ελέγξουν την Τουρκία.

Μέσα σε αυτά τα μεγάλα παιχνίδια που παίζονται, εμείς σαν Ελλάδα, κοιτούμε απορημένοι άπραγοι και αδρανείς, μη μπορώντας καν να παρακολουθήσουμε την εξέλιξη των γεγονότων, περιμένοντας κάποιος άλλος να βγάλει το φίδι από την τρύπα.

Η εποχή των λεγόμενων μεγάλων δυνάμεων πέρασε από το 1821. Δεν θα έρθουν στο Ναυαρίνο να πολεμήσουν τους Τούρκους.