Λιακόπουλος: Γιατί ο Μητσοτάκης διακινδυνεύει να διαλύσει τη Ν.Δ. για ένα θέμα σοβαρό μεν, δευτερεύον δε;;;

Κάτι βρωμάει στην όλη υπόθεση.

Ο Μητσοτάκης διακινδυνεύει να διαλύσει την Ν.Δ.,το τελευταίο μεγάλο κόμμα στην Ελλάδα και να φέρει ιταλοποίηση του πολιτικού συστήματος με αμέτρητα υποκόμματα και αποκόμματα, για να μην υπάρχει σχεδόν ποτέ σταθερή κυβέρνηση.

Όλα αυτά όχι για το θέμα της επίσημης συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών, πράγμα που ήδη είναι νόμιμο, αλλά για το θέμα της υιοθεσίας παιδιών από αυτά. Αυτό περιορίζει το πρόβλημα σε μεγάλο βαθμό και μιλάμε για την λύση πράγματι υπαρχόντων προβλημάτων μιάς πραγματικής μειοψηφίας.

Η ποιότητα βέβαια μιάς δημοκρατίας καθορίζεται από το αν μπορεί να διευθετήσει τα προβλήματα των μειοψηφιών, χωρίς να θέτει σε κίνδυνο τα δικαιώματα των πλειοψηφιών.

Το πραγματικό πρόβλημα που υφίσταται αυτή τη στιγμή, δεν είναι το αν ένας ομοφυλόφιλος θέλει να υιοθετήσει ένα παιδάκι. Αυτό είναι μεν κάτι σεβαστό, αλλά όχι ικανό, ώστε να θέσει σε κίνδυνο την πολιτική ομαλότητα σε μία χώρα με αμέτρητα προβλήματα όπως η Ελλάδα. Το πραγματικά υφιστάμενο πρόβλημα, είναι το ότι σε ένα ζευγάρι δύο ανδρών που ζουν με το ήδη υφιστάμενο νόμιμα σύμφωνο συμβίωσης, αν ο ένας εκ των δύο έχει παιδί, ο άλλος δεν μπορεί να το υιοθετήσει. Αυτό το πρόβλημα, για τα ήδη υφιστάμενα παιδιά, μπορεί να λυθεί με μία απλή νομοθετική ρύθμιση, ή με ένα προεδρικό διάταγμα, όπως τόσα και τόσα έχουν ρυθμιστεί στο παρελθόν, αφού θα δοθεί λύση όχι σε υποθετικό πρόβλημα αλλά σε ζωντανό.

Έλα όμως που ο πρωθυπουργός, δεν θέλει να λύσει αυτό το πράγματι υφιστάμενο σοβαρό πρόβλημα μιάς ισχνής μειοψηφίας, αλλά θέλει να ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου, αφού ακούμε ότι ίσως και εκατό (έτσι ακούστηκε) βουλευτές της Ν.Δ. μπορεί να μην πάνε να ψηφίσουν ή να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο.

Αν κάτι δεν πάει καλά για την Ν.Δ. μπορεί να ξεκινήσει πόλεμος και να δούμε ένα νέο δεξιό κόμμα να ξεπηδάει και ψηφοφόρους τόσο της Ν.Δ. αλλά και των άλλων μικρών κομμάτων της δεξιάς να πηγαίνουν σε αυτό, αφού δεν θα έχει όπως λένε το “στίγμα” της Νέας Τάξης και του εθνικού και θρησκευτικού ξεπεσμού.

Για όσους δεν “ανήκουμε” σε κόμματα, δεν μας ενδιαφέρει και καθόλου μάλιστα τι θα γίνει με το κόμμα της Ν.Δ., μας ενδιαφέρει όμως η πολιτική ανωμαλία, ειδικά όταν βλέπουμε ότι μπορεί να προέλθει από ένα θέμα που στη συνείδηση της συντριπτικότατης πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών είναι δευτερεύον, τη στιγμή μάλιστα που το ήδη πράγματι υφιστάμενο πρόβλημα, μπορεί να λυθεί με μία απλή κίνηση με προεδρικό διάταγμα.

Εκείνο που θα μείνει άλυτο θα είναι το πρόβλημα της θέλησης δύο ομοφυλόφιλων ανδρών, να αποκτήσουν παιδί με υιοθεσία, πράγμα που και το παρόν νομοσχέδιο ούτως ή άλλως δεν λύνει πλήρως, αφού απαγορεύει τη “χρήση” παρένθετης μητέρας, δήθεν προστατεύοντας την προσωπικότητα των γυναικών. Το νομοσχέδιο που έρχεται, αλλά και το ήδη υφιστάμενο σύμφωνο συμβίωσης, υπόψιν ότι δεν εμποδίζει ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων γυναικών να μείνουν και οι δύο έγκυες από τράπεζα σπέρματος, ή από γνωστό τους δότη, ενώ ένας άνδρας ομοφυλόφιλος μπορεί να αποκτήσει δικό του παιδί σαν δότης σπέρματος με κάποια γυναίκα και να το αναγνωρίσει κατόπιν σαν δικό του (απλά η γυναίκα αυτή δεν θα ονομάζεται επίσημα παρένθετη μητέρα).

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Αν δεν ερχόταν το εν λόγω νομοσχέδιο, το μόνο πρόλημα που δεν θα λυνόταν, θα ήταν η δυνατότητα υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια ξένων παιδιών, αφού τα ήδη υφιστάμενα δικά τους, θα μπορούσαν να υιοθετηθούν, από τον με σύμφωνο συμβίωσης σύντροφό τους, με ένα απλό προεδρικό διάταγμα, χωρίς να ανοίξει (πολιτική) μύτη.

ΓΙΑΤΙ πάει ο Μητσοτάκης να θέσει σε κίνδυνο την πολιτική ομαλότητα για μία τόσο ισχνή μειοψηφία, που είναι αποκλειστικά οι άνδρες ομοφυλόφιλοι που δεν έχουν και που δεν μπορούν βιολογικά να αποκτήσουν δικά τους παιδιά ;;;;;

Θα κρίνουμε εκ του αποτελέσματος.