Λιακόπουλος: Ιδού ο κίνδυνος

Οι επαναληπτικές εκλογές στην αυτοδιοίκηση, έδωσαν αποτελέσματα που χρειάζονται σωστή αξιολόγηση. Τα συμπεράσματα είναι τα παρακάτω.

1. ο κόσμος, αν σκεφθούμε ότι η έστω δήθεν δεξιά Ν.Δ. πήρε 8 περιφέρειες και οι δεξιοί “αντάρτες” πήραν 4 και ο συνασπισμός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ πήρε μόνο μία, απορρίπτει ακόμα και τους ενωμένους αριστερούς.

Η ΝΔ , κέρδισε μία ακόμη περιφέρεια, την Πελοπόννησο, φτάνοντας στις οχτω, έχασε πέντε: τις τέσσερις από «γαλάζιους αντάρτες» (σε Ιόνια νησιά, Δυτική Μακεδονία, Ανατολική Μακεδονία-Θράκη και Βόρειο Αιγαίο) και μία από τον Δ. Κουρέτα στην Θεσσαλία, τον οποίο στήριξαν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, καθαρά εκδικητικά, λόγω των πλημυρών.

2. ο κόσμος αποδοκιμάζει τις νεοταξίτικες πολιτικές της Ν.Δ. και το έδειξε στις πιο ανούσιες των εκλογών, δηλαδή τις δημοτικές, ενώ στις βουλευτικές ψήφισε Ν.Δ., αξιολογώντας κατά περίπτωση τους κεντροαριστερούς ως ανίκανους ή περισσότερο επικίνδυνους από τους νεοταξίτες της Ν.Δ.

3. ο κόσμος έστειλε τρία μηνύματα:

α. στη Ν.Δ. να κατέβει από το καλάμι που καβάλησε και ότι οι νεοταξίτες Μπακογιάννης (Αθήνα) και Ζέρβας (Θεσσαλονίκη) τιμωρούνται, όχι ΜΌΝΟ προσωπικά αλλά σαν εκπρόσωποι της Ν.Δ.

β. στον Κασσελάκη ότι είναι άχρους, άοσμος και άγευστος και περί την πολιτική άσχετος και γι αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κέρδισε καμία περιφέρεια και 12 από τις 13 περιφέρειες τις πήρε η Δεξιά.

γ. ότι ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και μαζί δεν είναι άξιοι εμπιστοσύνης για την εξουσία, αφού έχασαν 12 από τις 13 περιφέρειες.

4. Τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών δεν δείχνουν ότι υπάρχει εναλλακτική πολιτική πρόταση κατά της ΝΔ, διότι τους αντιπάλους των υποψηφίων δημάρχων της ΝΔ που έχασαν, τους ψήφισαν ψηφοφόροι από όλο το φάσμα των κομμάτων, που δεν ψηφίζουν ένα μόνο κόμμα, αλλά πολλά, δεξιά και αριστερά, που είναι αδύνατον να συνεργαστούν στις βουλευτικές εκλογές (15% μικρά δεξιά κόμματα +7% ΚΚΕ=22%). Η χαρά επομένως των ΣΥΡΙΖΟ-ΠΑΣΟΚΩΝ είναι πλασματική αφού εκπροσωπούν μαζί μόλις το 28% του εκλογικού σώματος, πράγμα που γνωρίζει η Ν.Δ. και αυτό ίσως αποτελέσει λόγο να μην ξεκαβαλήσει όσο θα έπρεπε το καλάμι.

Ο ΦΑΝΕΡΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ

Από όλους σχεδόν τους νικητές, αλλά και τους χαμένους, δεν ακούγαμε τίποτε άλλο, παρά για υβριδικές πόλεις των 15 λεπτών και συνύπαρξη ετερόκλητων πληθυσμιακών ομάδων. Οι πολιτικές της νέας τάξης έχουν επικρατήσει παντού και τα απομεινάρια των πολιτικών στελεχών παλιάς κοπής και νοοτροπίας, χάνονται από το πολιτικό προσκήνιο με γοργούς ρυθμούς.

Αυτά.