Πλήθος αγχωμένων γυναικών και παιδιών αγωνιά για την ανατροπή της ζωής τους λόγω συνεπιμέλειας

Από παντού βροχή έρχονται τα μηνύματα από μητέρες και παιδιά που συνειδητοποιούν τι πάει να φέρει η κυβέρνηση, με τον νόμο για την υποχρεωτική και οριζόντια για όλους ανεξαιρέτως συνεπιμέλεια ανήλικων τέκνων των χωρισμένων και σε διάσταση ζευγαριών.

Το αυτονόητο δικαίωμα των πατεράδων να επικοινωνούν και να έχουν σωστή επαφή με τα παιδιά τους, δεν δικαιολογεί τον νόμο που έρχεται και που τυφλά και χωρίς στοιχεία, φέρεται ότι θα ορίζει ότι τα παιδιά, παρά τις αντίθετες υπάρχουσες επιστημονικές μελέτες θα μένουν σε δύο κατοικίες, αυτές του μπαμπά και της μαμάς, ανεξαρτήτως με το αν έτσι θα βρίσκονται στο μέσον της εμπόλεμης ζώνης που επικρατεί μεταξύ της συντριπτικής πλειοψηφίας των χωρισμένων ζευγαριών.

Γυναίκες που ξαναέφτιαξαν την κατεστραμμένη ζωή τους, που ξαναπαντρεύτηκαν και έκαναν κι άλλα παιδιά τώρα απειλούνται με διάλυση και της νέας τους οικογένειας. Παιδιά γονέων που χώρισαν πριν από χρόνια τώρα απειλούνται ακόμη και με αλλαγή κατοικίας αν περάσει ο νόμος με όλα τα εξωπραγματικά που φέρεται να προβλέπει. Έφηβοι ανήσυχοι σε όλη την Ελλάδα αναρωτιούνται αν το κράτος τους διαλύσει τη ζωή, υποχρεώνοντάς τους να μετοικήσουν και να μείνουν όπου θα επιβάλει δια της βίας ο περιβόητος νόμος για την συνεπιμέλεια.

Παιδάκια με δάκρυα στα μάτια ρωτούν τις μητέρες τους τι θα γίνει αν ψηφιστεί ο νόμος και τα πάρουν με το ζόρι και τυφλά από την αγκαλιά τους για να μένουν τις μισές μέρες στο σπίτι του τυχόν βίαιου πατέρα τους που κακοποιούσε την μητέρα τους και αντιστρόφως.

Αυτός ο νόμος που όπως λέγεται θα ορίζει υποχρεωτικά και χωρίς δικαστική έρευνα και απόφαση, συνεπιμέλεια και διπλή κατοικία (μία του μπαμπά και μία της μαμάς) για όλα τα ανήλικα παιδιά, ανεξαρτήτως ηλικίας, θα είναι, αν ψηφιστεί και εφαρμοστεί, το κερασάκι στην τούρτα για την καταστροφή της κυβέρνησης της Ν.Δ. μετά τα προβλήματα με τον κορωνοϊό.

Θα βλέπουμε αστυνομικούς και δικαστικούς επιμελητές να παίρνουν με το ζόρι (;;;;;) εφήβους από τα σπίτια τους και την επί χρόνια δομημένη καθημερινότητά τους, για να τους μετεγκαταστήσουν σε άλλες πόλεις όπου τυχόν μένει ο μη έχων μέχρι σήμερα την επιμέλεια γονέας!!!!!

Θα βλέπουμε έφηβους να το σκάνε από το σπίτι που τους επέβαλαν για να μείνουν, για να πάνε στην πόλη ή τη γειτονιά που μένουν το αίσθημά τους και οι παρέες τους;;;;;

Μωρά θα τα παίρνουν από την αγκαλιά της μητέρας τους, για να τα νταντεύει ο πατέρας τις μισές μέρες της εβδομάδας;;;; Η νέα τάξη των πραγμάτων ξεφεύγει κάθε μέρα όλο και περισσότερο.

Ελπίζουμε να σταματήσει η Ν.Δ. να πυροβολεί τα πόδια της και να φροντίσει να εκπαιδεύσει σοβαρά και συστηματικά δικαστές και δικαστίνες πάνω στα θέματα οικογενειακού δικαίου για να βγάζουν πιο δίκαιες και ισορροπημένες αποφάσεις, παρά να προχωρήσει με τον νόμο που τυφλά θα ορίζει να έχουν και οι δύο γονείς την επιμέλεια και να μένουν τα παιδιά ασχέτως καταλληλότητας ή όχι, μισές μέρες με τον ένα γονέα και μισές με τον άλλο.

Εξάλλου όπως λέει και ο Πρόεδρος Πρωτοδικών κ. Πλαγάκος στην παράγραφο 5 σχετικού άρθρου του, πρέπει να προσέξει ο νομοθέτης να μη νομοθετήσει υπέρ της βούλησης μίας κατηγορίας γονέων, οι οποίοι λόγω του έντονα εγωκεντρικού χαρακτήρα τους, του κοινωνικού κύρους και της οικονομικής επιφάνειάς τους δεν αποδέχονται την ήττα τους στις δίκες για την επιμέλεια των τέκνων τους και επιχειρούν να την ανατρέψουν εμμέσως δια της μεταβολής του νομοθετικού πλαισίου.

Νομίζω ότι ο δικαστής τα λέει σταράτα και αυτό αποτελεί καταγγελία μεγατόνων που η κυβέρνηση θα πρέπει να αντιμετωπίσει στη βουλή.

Θα πρέπει επίσης να καταργήσει η κυβέρνηση άμεσα το αντισυνταγματικό άρθρο 1519 του Α.Κ. που πέρασε μέσα στο κατακαλόκαιρο και που απαγορεύει, παραβαίνοντας το Σύνταγμα, την ελεύθερη διαμονή των μητέρων όπου αυτές κρίνουν, μετατρέποντας την Ελλάδα σε Ισλαμαμπάντ.