Σε ντουζ με υπεριώδη ακτινοβολία υπόκειται, όποιος μπαίνει στο δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης

Παρά τις διαμαρτυρίες των εργαζομένων στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, αλλά και της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, τοποθετήθηκε συσκευή υπεριωδών ακτίνων στην είσοδο του μεγάρου που λούζει με επικίνδυνη και εν πάσει περιπτώσει ανεπιθύμητη από τον οργανισμό και το δέρμα ακτινοβολία, κάθε έναν και κάθε μία, κάθε φορά που εισέρχεται το μέγαρο.

Κατά την διάρκεια της φωτογράφησης ο αστυνομικός της εισόδου, ρώτησε αν φωτογραφίζεται η συσκευή, νομίζεις και είναι απόρρητη ή δεν έχει πληρωθεί από τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων.

Όσον αφορά την επίσημη κρατική θέση για την ακτινοβολία την διαβάζουμε εδώ στο covid19.gov.gr μαζί με τον μύθο για το ότι δήθεν αδρανοποιεί τον κορωνοϊό:

Κανείς δεν γνωρίζει αν οποιοδήποτε είδος υπεριώδους φωτός επηρεάζει ή απενεργοποιεί τον κορωνοϊό. Υπάρχουν τρία είδη υπεριώδους (UV) φωτός: UVA και UVB, τα οποία μπορούν να βλάψουν το δέρμα από το ηλιακό έγκαυμα αλλά μπορούν να μπλοκαριστούν από το αντηλιακό, και UVC, το οποίο είναι εξαιρετικά ισχυρό και μπορεί να καταστρέψει το ανθρώπινο γενετικό υλικό, αλλά φιλτράρεται από το όζον στην ατμόσφαιρα. Είναι πιθανό ότι τα UVA και UVB θα μπορούσαν να επηρεάσουν τον ιό, αλλά δεν υπάρχουν στοιχεία που να το υποστηρίζουν με βεβαιότητα. Αν κάτι τέτοιο είναι αλήθεια, είναι πιθανό ο ιός να πρέπει να εκτεθεί στο φως για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Τεχνητά παραγόμενο UVC μπορεί να σκοτώσει μικροοργανισμούς και οι επιστήμονες πειραματίζονται με τη χρήση μιας συμπυκνωμένης μορφής UVC για την απολύμανση επιφανειών που έχουν μολυνθεί με COVID-19. Ωστόσο, το UVC είναι πολύ επικίνδυνο και δεν διατίθεται στο εμπόριο σε λαμπτήρες, καθώς μόλις λίγα δευτερόλεπτα της έκθεσης θα κάψει το ανθρώπινο δέρμα.

Θεοκλής Ζαούτης, MD, MSCE, PhD

Καθηγητής Επιδημιολογίας, Ιατρική Σχολή Perelman, Πανεπιστήμιο Pennsylvania
Τομέας Λοιμώξεων, The Children’s Hospital of Philadelphia
Καθηγητής Παιδιατρικής, Werner και Gertrude Henle

==============================================

Αφού λοιπόν το ίδιο το κράτος παραδέχεται την επικινδυνότητα της υπεριώδους ακτινοβολίας, (που και να μην την παραδεχόταν δεν έχει καμία σημασία αφού επιστημονικά στέκει και δεν έχει κανείς πλέον καμία εμπιστοσύνη στους επιστήμονες του κράτους) γιατί έβαλε το επικίνδυνο αλλά και άχρηστο αυτό μηχάνημα στην είσοδο των δικαστηρίων;;;