Συνέντευξη “χαστούκι” της καθηγήτριας Αστ. Δικαίου Φουντεδάκη, στις εμμονές του Υπουργείου για την υποχρ. συνεπιμέλεια, VIDEO

Κόλαφος κατά των εμμονών του Υπουργού Δικαιοσύνης για την υποχρεωτική συνεπιμέλεια, η τοποθέτηση της καθηγήτριας Αστικού Δικαίου του Α.Π.Θ. κ. Φουντεδάκη.

Άλλο σχέδιο δώσαμε εμείς σαν νομοπαρασκευαστική επιτροπή και άλλο παρουσίασε το Υπουργείο, είπε. Υπόψη ότι αυτό σύμφωνα με πληροφορίες του el.gr είχε καταγγείλει και ο υπεύθυνος του τομέα Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, πριν από μήνες, καθώς το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Ν.Δ. εξαφάνισε το σχέδιο νόμου της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, εμμένοντας σε εμμονές που δεν συνάδουν με το συμφέρον των παιδιών αλλά και της συντριπτικής πλειοψηφίας των γονέων.

Καταδίκασε επίσης την εμμονή του Υπουργού, να μένουν τα παιδιά τουλάχιστον το 1/3 του χρόνου της ανήλικης ζωής τους με τον ένα γονέα και τα 2/3 με τον άλλο. Τα παιδιά που θηλάζουν ή που για χίλιες δυό αιτίες δεν μπορούν να ανταποκριθούν, τι θα κάνουν;

Επίσης τόνισε, ότι συνεπιμέλεια σημαίνει ότι δύο γονείς με καθόλου καλή σχέση θα πρέπει να συμφωνούν για το κάθε τι σε καθημερινή βάση, πράγμα που φέρνει όπως έχουμε γράψει στο el.gr τους τοξικούς πρώην συντρόφους κοντά στα θύματά τους, που δεν θα μπορούν να τους αποφύγουν. Δεν θα συμφωνούν ποτέ σε τίποτε και θα έχουμε αμέτρητες δίκες.

Είπε μάλιστα η κ. Φουντεδάκη, ότι πιστεύει ότι τα παιδιά χρειάζονται σταθερό περιβάλλον διαβίωσης και όχι δύο σπίτια.

Σε γενικές γραμμές τόνισε, ότι άλλα πρότεινε η επιτροπή και άλλα προωθεί ο Υπουργός και ότι την πρόταση της επιτροπής την έφαγε το σκοτάδι.

Είπε μάλιστα εμμέσως πλην σαφώς, ότι ελπίζει ότι οι δικαστές θα κοιτούν το συμφέρον των παιδιών μέσω των παράθυρων και των διατυπώσεων του νόμου και όχι το συμφέρον όποιων μεταφέρουν την μη αποδοχή του χωρισμού τους, στο θέμα της επιμέλειας των παιδιών για να είναι σε διαρκή επαφή με την πρώην σύζυγο.