Τσίπρας: Ποιοι είναι αυτοί που διαθέτουν το χρήμα και επιβάλλουν αυτό το νομοσχέδιο;;; vid

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, έριξε τις δικές του «βόμβες» για το νομοσχέδιο για την συνεπιμέλεια των παιδιών, κατακεραυνώνοντας την κυβέρνηση, η οποία εμμένοντας στο καταστροφικό αυτό νομοσχέδιο, βυθίζεται σε πολιτική κρίση, με ήδη δύο βουλευτίνες να έχουν δηλώσει πως δεν θα το ψηφίσουν.

Συγκεκριμένα, η Μαριέττα Γιαννάκου δήλωσε ευθέως ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει το σχέδιο νόμου ενώ ενστάσεις χωρίς να ανοίξουν τα χαρτιά τους διατύπωσαν η Όλγα Κεφαλογιάννη η οποία επεσήμανε ότι «το νομοσχέδιο αντί να ενώσει, διχάζει, αντί να λύνει, δημιουργεί προβλήματα, δεν προστατεύει το συμφέρον του παιδιού και αλλοιώνει το παιδοκεντρικό χαρακτήρα του οικογενειακού δικαίου».https://d3a20d73a9f97ac3891066c5d0999c7f.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Από την πλευρά του ο πρώην πρωθυπουργός έκανε λόγο για «μισογυνισμό» του υπουργού Δικαιοσύνης σχετικά με την αναφορά του για «δήθεν βιωματικές εμπειρίες» των δύο βουλευτίνων της ΝΔ που διαφώνησαν.

Χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «αναχρονιστικό, επικίνδυνο για το παιδί αλλά και για την σύγχρονη οικογένεια». «Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να βρούμε τα σωστά εργαλεία που πρέπει να έχει ένας δικαστής, όταν κατά ξεχωριστή περίπτωση αναζητά το συμφέρον των παιδιών», σημείωσε και συνέχισε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

«Υπάρχει κάτι σάπιο στην λογική και στα κίνητρά σας, κύριοι της κυβέρνησης και κ. Μητσοτάκη, παρότι απουσιάζει. Ο κύριος Τσιάρας εκτελεί χρέη αυτοφοράκια. Είναι προσωπική επιμονή και δέσμευση του κ. Μητσοτάκη αυτό το νομοσχέδιο σε ισχυρές μειοψηφίες ενδιαφερομένων».

«Ποιοι είναι αυτοί που διαθέτουν το χρήμα και επιβάλλουν νομοθετήματα στον κ. Μητσοτάκη για ένα τόσο ευαίσθητο κοινωνικό θέμα» αναρωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέκρινε συνολικά το νομοσχέδιο, ζητώντας την ριζική αλλαγή του, όπως ζητούν οι βουλευτές όλων των κομμάτων, υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί έναν αναχρονισμό, που συνιστά κίνδυνο και ισοπεδώνει τα παιδιά χωρισμένων γονιών.

«Όλοι γνωρίζουμε ότι αυτό το νομοθέτημα έρχεται από την κορυφή του επιτελικού  κράτους» υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κρύβεται και δεν έρχεται στην Βουλή, ούτε για να απαντήσει στις βουλεύτριες, Όλγα Κεφαλογιάννη, που εξέφρασε σοβαρές ενστάσεις, και Μαριέττα Γιαννάκου, που γνωστοποίησε πως δεν θα υπερψηφίσει, ούτε να διαψεύσει τις βαριές κατηγορίες.

«Ποιος είναι ο ηθικός αυτουργός για τις επιχειρούμενες αλλαγές σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα;» ρώτησε ο κ. Τσίπρας και σημείωσε πως «πέρα από τα μεγάλα πορτοφόλια που ευθέως ανέφερε η κ. Γιαννάκου», υπάρχουν μπαμπάδες που δεν έχουν λεφτά και δεν θα ωφεληθούν.

Έπειτα τόνισε, πως το σχέδιο νόμου μεταφέρει την κουλτούρα αντιπαραθέσεων ορισμένων ζευγαριών στον πυρήνα του Οικογενειακού Δικαίου, τοποθετεί τα παιδιά ανάμεσα στα διασταυρούμενα πύρα, ακούει μόνο την μία πλευρά και προσβάλει τις γυναικείες οργανώσεις.

Τέλος, χαρακτήρισε «λάθος χειρότερο κι από έγκλημα» το γεγονός, ότι αγνοείται η διατύπωση για την απαίτηση οριστικής καταδίκης του κακοποιητή γονέα, προκειμένου να του αφαιρεθεί το δικαίωμα επικοινωνίας με το παιδί του.

Δείτε την ομιλία του από το 17.35 και ειδικά στο 21.00, όπου λέει ποιοι είναι αυτοί που διαθέτουν το χρήμα και επιβάλουν νομοθετήματα στην κυβέρνηση και στον κ. Μητσοτάκη.