Υποχρεωτική συνεπιμέλεια. Η κόντρα του αιώνα

Επειδή πολλά ακούστηκαν περί δήθεν πολλών επιστημονικών απόψεων σε σχέση με την δήθεν ωφέλεια ενός παιδιού  άτυχου, που οι γονείς του χώρισαν όταν έχει διπλή κατοικία και την έλλειψη σταθερότητας στη ζωή και επειδή δέχθηκα πολλές ύβρεις σε σχόλιό μου στο F/B της Όλγας Κεφαλογιάννη, από ειδικούς στο βρίσιμο και τις απειλές, ίσως και από αυτούς που τους ψάχνει το ηλεκτρονικό έγκλημα επειδή απείλησαν τη ζωή Δικαστών και Εισαγγελέων, παραθέτω τα κάτωθι:

1. Το παιδί δεν είναι αντικείμενο για να του επιβάλουμε που και με ποιον θα ζει. Δεν ανήκει στους γονείς, αλλά στον εαυτό του. Αυτό θα πει παιδοκεντρικό νομοσχέδιο. Δεν είναι όλα τα παιδιά δίχρονα και πεντάχρονα για να παραμυθιάζονται. Δεν μπορεί στα 15 να μπορούν να αλλάξουν φύλλο, στα 17 να ψηφίζουν, αλλά να τους επιβάλλεται σε ποιο σπίτι θα μείνουν και για πόση ώρα θα μείνουν.

2. Επιστημονικές μελέτες από όλο τον κόσμο λένε, ότι η μη σταθερότητα στη ζωή ενός παιδιού μόνο κακό του κάνει. Ταυτόχρονα η λογική λέει ότι η ζωή του παιδιού και των γονιών θα γίνει κουρέλι από τα πάνε έλα. Για αυτό υπάρχει δηλωμένη τοποθέτηση κατά της υποχρεωτικής συνεπιμέλειας, από την Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος – Ένωση Ψυχιάτρων Παιδιού και Εφήβου

https://www.el.gr/nea-taxh-2/neo-chastoyki-kata-tis-ypochr-synepime/embed/#?secret=Pvv23Rb5Fk

3. Καθηγητές ξένων πανεπιστημίων απορρίπτουν κάθετα την υποχρεωτική συνεπιμέλεια ως επιζήμια για τα παιδιά

Δρ. Clementea και Δρ. Racero: Το ανύπαρκτο Σύνδρομο Γονικής Αποξένωσης οδηγεί τα παιδιά μέχρι και σε αυτοκτονία

https://www.el.gr/nea-taxh-2/syndromo-gonikis-apoxenosis-ti-einai/embed/#?secret=Mb9rpj4yt3

Μελέτη των νομικών (κακοποιημένων γυναικών) Davis, Lizdas και Murphy, κατά της γενικευμένης συνεπιμέλειας

https://www.el.gr/nea-taxh-2/meleti-ton-nomikon-gabrielle-davis-kristine-lizdas-kai-sandra-tibbetts-murphy-kata/embed/#?secret=c2vs2BCyCe

Δρ. MAURICE BERGER: Προκαλεί κατάθλιψη και ανασφάλεια στα παιδιά η εναλλασσόμενη κατοικία. Χαμός στη Γαλλία


https://www.el.gr/nea-taxh-2/dr-maurice-berger-prokalei-katathlipsi-kai-anasfal/

4. Εκείνοι που γνωρίζουν περισσότερα από όλους μας, γιατί είναι στο πεδίο της μάχης καθημερινά πάνω σε θέματα επιμέλειας και διαζυγίων, δηλαδή οι Δικαστές και οι Εισαγγελείς, με το επίσημο όργανό τους την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, επίσης πήραν θέση κατά της υποχρεωτικής συνεπιμέλειας και του συγκεκριμένου σ.ν.

https://www.el.gr/nea-taxh-2/h-enosi-dikaston-kai-eisaggeleon-kata-t/embed/#?secret=ZrGNmP9QH2

4. Όλοι οι δήμοι Αττικής επίσης έβγαλαν κοινή ανακοίνωση κατά του νομοσχέδιου για την υποχρεωτική συνεπιμέλεια.

https://www.el.gr/ellada/koinonia/oloi-oi-dimoi-attikis-kata-toy-nomosche/embed/#?secret=NXfbtTzdZj