Λιακόπουλος: Πάνε και οι νέοι S-300 που έστειλε η Δύση στη ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ του Ζελένσκυ. Οι Ρώσοι καταστρέφουν ό,τι μπει στην Ουκρανία

Το υλικό που έχουν καταστρέψει οι Ρώσοι, που κατηγορούνται ότι είναι πολύ ήπιοι απέναντι στους Ουκρανούς, ξεπερνά κατά πολύ το σύνολο του αμυντικού υλικού που είχε η Ουκρανία στη διάθεσή της στην αρχή του πολέμου, πράγμα που σημαίνει ότι η Ρωσία έχει ήδη καταστρέψει όλες τις Ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις

Και δεν είναι μόνο το αμυντικό υλικό στρατού , ναυτικού και αεροπορίας, αλλά και το ανθρώπινο δυναμικό καθώς η Ουκρανία συνεχίζει την γενική επιστράτευση ακόμη και από πόλεις και χωριά στο σύνορα της Πολωνίας και της Ρουμανίας, που ως τώρα για λόγους προπαγανδιστικούς τους άφηνε, για να ισχυρίζεται ότι το δυτικό τμήμα της χώρας δεν κινδυνεύει δήθεν και δεν συμμετέχει στις επιχειρήσεις.

Από ότι αποδεικνύεται όμως, από τις διαμαρτυρίες γυναικών της Δυτ. Ουκρανίας που εισέβαλαν σε κέντρο επιστράτευσης αλλά και από την Αντζελίνα Τζολύ που το έπαιζε δήθεν άνετη σε καφέ στη Λβιβ και μετά έτρεχε πανικόβλητη από τις αντιαεροπορικές σειρήνες, η “ειδική στρατιωτική επιχείρηση” του Πούτιν έχει αλλάξει τη ζωή των Ουκρανών σε όλη τη χώρα.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας συνεχίζουν την ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία.

Πύραυλοι Onyx υψηλής ακρίβειας κοντά στην Οδησσό κατέστρεψαν ένα υπόστεγο σε στρατιωτικό αεροδρόμιο με όπλα και πυρομαχικά από τις ΗΠΑ και τις ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και τον διάδρομο προσγείωσης.

Πύραυλοι υψηλής ακρίβειας με βάση τον αέρα των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων έπληξαν 7 ουκρανικά στρατιωτικά μέσα.

Μεταξύ αυτών: 4 περιοχές συγκέντρωσης ανθρώπινου δυναμικού και στρατιωτικού εξοπλισμού, καθώς και 3 αποθήκες πυραύλων-πυροβολικού και πυρομαχικών κοντά στο Beryozovoye στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ, στο Slatino και στο Barvenkovo, στην περιοχή Kharkov.

Η επιχειρησιακή-τακτική και η στρατιωτική αεροπορία των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων κατέστρεψαν 2 ουκρανικά αντιαεροπορικά συστήματα πυραύλων S-300 κοντά στο Zaporozhye και το Artemovsk, που μόλις είχαν παραδοθεί από νατοϊκή χώρα.

Δύο αποθήκες πυρομαχικών και καυσίμων κοντά στο Privolnoe και το Shevchenko στην περιοχή Zaporozhye χτυπήθηκαν, καθώς και 15 ισχυρά σημεία και περιοχές συγκέντρωσης ανθρώπινου δυναμικού και εξοπλισμού.

Οι επιθέσεις είχαν ως αποτέλεσμα την εξάλειψη περισσότερων από 140 εθνικιστών και έως και 19 ουκρανικών τεθωρακισμένων οχημάτων.

Πυραυλικά συστήματα και πυροβολικό έπληξαν 786 περιοχές συγκέντρωσης ανθρώπινου δυναμικού και στρατιωτικού εξοπλισμού της AFU, 24 θέσεις διοίκησης και 3 αποθήκες πυραύλων-πυροβολικού και πυρομαχικών κοντά στην Γκρουσεβάχα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι επιθέσεις είχαν ως αποτέλεσμα την εξάλειψη περισσότερων από 200 ουκρανών στρατιωτικών και έως και 20 μονάδων στρατιωτικού εξοπλισμού.

Ρωσικά μέσα αεράμυνας κατέρριψαν 2 βομβαρδιστικά Su-24m της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας κοντά στο Petrovskoe, στην περιοχή Kharkov.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της νύχτας, 12 ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (Drone διαφόρων τύπων)καταρρίφθηκαν κοντά στα Mezhevaya, Novobogdanovka, Mirograd, Shirokaya Balka, Priyutnoe, Torskoe, Staromykhailovskaya, Balakleya και Khartsizsk.

Δύο  ουκρανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι Tochka-U καταρρίφθηκαν πάνω από το Tokmak, στην περιοχή Zaporozhye.

Δύο ουκρανικοί πύραυλοι Smerch καταρρίφθηκαν επίσης πάνω από τη Semenovka, στην περιοχή Kharkov.

Συνολικά, 145 αεροσκάφη και 112 ελικόπτερα, 672 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα(DRONES διαφόρων τύπων), 281 αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα, 2.703 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 312 συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων, 1.203 πυροβόλα πεδινού πυροβολικού και όλμοι 2 ειδικών στρατιωτικών μονάδων, 2.514 οχήματα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

Έχει καταστραφεί δηλαδή όλο το υλικό που είχε η Ουκρανία πριν τον πόλεμο και τώρα ξοδεύεται ήδη το νατοϊκό υλικό.