Οι Ρώσοι ξαναλένε ό,τι είχαν πει στον Λιακόπουλο: “πάμε για την Κωνσταντινούπολη”, ΒΙΝΤΕΟ

«Βόμβα» στην Ρωσική τηλεόραση δείχνει το γενικό κλίμα – Κινδυνεύει να ξεφύγει η κατάσταση. Λένε ότι είχε πει κάποτε ο Ρώσος Πρέσβης στον Λιακόπουλο και ξεσηκώθηκαν οι Τούρκοι.

Ο Semyon Arkadievich Bagdasarov είναι Ρώσος πολιτικός επιστήμονας, ιστορικός, ειδικός σε θέματα των χωρών της Μέσης Ανατολής και της Κεντρικής Ασίας , διευθυντής του Κέντρου Μελέτης των Χωρών της Μέσης Ανατολής και της Κεντρικής Ασίας.

Είναι βουλευτής της Κρατικής Δούμας της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Μιλώντας στην ρωσική τηλεόραση πρότεινε να εκμεταλλευτεί η Ρωσία την δεινή κατάσταση της Τουρκίας και να ελέγξει την Κωνσταντινούπολη!

Αυτό δήλωσε ο Bagdasarov στον αέρα του Solovyov Live: «Η Τουρκία βρίσκεται τώρα σε δύσκολη θέση. Ας το εκμεταλλευτούμε! Θα την διώξουμε από την Κεντρική Ασία, θα διασπάσουμε την επιρροή της στην Ουκρανία, θα την διώξουμε από τον Νότιο Καύκασο και θα ελέγξουμε,  αυτό που ιστορικά μας ανήκει – την Κωνσταντινούπολη», είπε, μεταξύ άλλων ο Bagdasarov.

Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, αυτό που άρχισε στην Ουκρανία έχει ανοίξει γενικά ορέξεις σε διάφορες πλευρές για επέκταση των μετώπων εδώ και εκεί.

Μέχρι στιγμής το θέατρο του πολέμου έχει περιοριστεί στα σύνορα της Ουκρανίας, αλλά ουδείς γνωρίζει ποιος και ποια κατάσταση μπορεί να επηρεάσει τις ηγεσίες ένθεν και ένθεν για άλλου είδους εξελίξεις.

Τα ίδια είχε πει ο Πρόξενος Θεσσαλονίκης κ. Προσβίρκιν σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει πριν από 20 περίπου χρόνια στον Λιακόπουλο και είχε γίνει διπλωματικό επεισόδιο με την Τουρκία

scr