Συνέντευξη του Κ.Κυρανάκη, στο el.gr: Ό,τι πιάνουν στα χέρια τους, το «λεηλατούν» – Ο κόσμος, θα πρέπει να ξεσηκωθεί περισσότερο, για την Μακεδονία (Ηχητικό)

Μεταξύ άλλων, μίλησε για την Συμφωνία των Πρεσπών αλλά και για τις μαθητικές καταλήψεις.

Είπε ότι: Είναι πολύ αισιόδοξο το γεγονός ότι ακόμα και βουλευτές που έβλεπαν θετικά την Συμφωνία των Πρεσπών, μετά τις δηλώσεις του Ζάεφ, δήλωσαν ότι ίσως άλλαξαν γνώμη. Υπάρχει δηλαδή περίπτωση, να μην περάσει η συμφωνία από την ελληνική βουλή και να μην γίνει αυτή η τεράστια ζημιά για τα Εθνικά συμφέροντα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι:

Οι Βούλγαροι, είπαν ότι θα μπλοκάρουν την ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ, αλλά και στο ΝΑΤΟ.

Ο Κ.Κυρανάκης, δήλωσε ότι η Νέα Δημοκρατία θα χρησιμοποιήσει το «όπλο» της πρότασης μομφής και πρόσθεσε ότι όλα τα κοινοβουλευτικά εργαλεία, βρίσκονται στα χέρια της ΝΔ.

Τι είπε ο Κ.Κυρανάκης, για τους μαθητές που κάνουν καταλήψεις για την Μακεδονία:

Το κίνημα των μαθητών, είναι ότι πιο συγκινητικό έχουμε δει τους τελευταίους μήνες στην Ελλάδα. Αξίζουν συγχαρητήρια σε αυτά τα παιδιά, αν και γενικά δεν είμαι υπέρ των καταλήψεων. Θέλω να υπάρχουν ανοιχτά σχολεία. Όμως, τα κίνητρα αλλά και ο παλμός που είχαν αυτά τα παιδιά, με συγκίνησεΥπάρχει ελπίδα σε αυτό τον τόπο. Υπάρχει ελπίδα να μπλοκάρουμε την συμφωνία (των Πρεσπών).

Το σημείο – «φωτιά»

Είπε ότι ο κόσμος πρέπει να ξεσηκωθεί περισσότερο (για την Μακεδονία) και ότι ο ελληνικός λαός πρέπει να ενεργοποιηθεί, γιατί όπως σημείωσε, δεν φτάνει μόνο η ΝΔ και η πολιτική αντιπαράθεση στα κανάλια. Φυσικά ξεκαθάρισε ότι δεν επιθυμεί να υπάρχει βία και συνέχισε: Μα Εδώ έχουμε πολύ σημαντικά γεγονότα που πρέπει να αποτραπούν: Όταν βλέπεις τον Παύλο Μελά και τον Μακεδονικό Αγώνα να ενδέχεται να φύγει από τα σχολικά βιβλία, όταν βλέπεις την κ.Ιωαννίδου να λέει πως η φράση ‘η Μακεδονία είναι ελληνική’ είναι μία φαντασίωση , μία κυρία που είναι υπεύθυνη από πλευράς Ελλάδας για τα σχολικά βιβλία, τότε ναι η οργή είναι δικαιολογημένη.

Επίσης επιτέθηκε και στην κυβέρνηση, την οποία χαρακτήρισε διεφθαρμένη και αναφέρθηκε σε πολύ συγκεκριμένα σκάνδαλα.

Σε άλλο σημείο τόνισε το εξής:

Ότι πιάνουν στα χέρια τους το λεηλατούν. Αυτή ήταν μια ευθεία αναφορά του Κυρανάκη, στην κυβέρνηση.

Στο τέλος ο Κ.Κυρανάκης είπε:

ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!

Ακούστε αναλυτικά, την συνέντευξη που έδωσε στο el.gr, ο Κ.Κυρανάκης: