Τι κρύβεται πίσω από τον κορωνοϊό;;

Δεν αμφιβάλει κανείς, για το ότι ο κορωνοϊός υπάρχει. Δεν αμφιβάλει κανείς ότι είναι μία μορφή γρίπης. Σύμφωνα όμως με τους ειδικούς, δεν είναι η πιο θανατηφόρα μορφή, αφού αν δούμε την έκθεση για τη γρίπη από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, από τους γνωστούς ιούς γρίπης, πεθαίνουν περισσότεροι άνθρωποι. Βέβαια, τον τελικό λογαριασμό όσον αφορά το ποσοστό θνησιμότητας, αλλά και τον ολικό αριθμό θυμάτων θα τον δούμε μετά το πέρας αυτής της πανδημίας, αφού όπως όλες οι πανδημίες, θα περάσει.

Τι περισσότερο έχει ο νέος αυτός κορωνοϊός;;;;

Ίσως τίποτε. Ίσως χρησιμοποιείται για να πέσει η παγκόσμια οικονομία σε βαθιά ύφεση, ίσως και για να δει η παγκόσμια διοικούσα ελίτ πόσο εύκολα μπορεί να πείσει τους ανθρώπους να αυτοφυλακιστούν στα σπίτια τους.

Σκεφτείτε το εξής. Κάθε χρόνο, σχεδόν όλοι και όλες ανεξαιρέτως, περνάμε ένα μικρό έως μεγάλο κρυολόγημα. Αυτό δεν είναι τίποτε άλλο από την επίδραση ενός ιού πάνω στο σώμα μας. Οι περισσότεροι μάλιστα το περνάμε στο πόδι. Επομένως όλοι μας κολλάμε κάθε χρόνο κάτι, αλλά κάθε χρόνο, δεν γίνεται παγκόσμιος ξεσηκωμός και δήλωση πανδημίας.

Θα δούμε μάλιστα αν η στάση της Αγγλίας, που δεν πήρε τόσο δραστικά μέτρα, θα δικαιωθεί μετά το πέρας της πανδημίας, αφού μόνο μετά το τέλος θα βγάλουμε σωστά συμπεράσματα.

Δείτε τι λέει η έκθεση για το έτος 2018-2019

ΠΗΓΗ ΕΟΔΥ

Η Δραστηριότητα της Γρίπης στην Ελλάδα Περίοδος 2018-2019

Κατά την περίοδο γρίπης 2018-2019 επικράτησε ο υπότυπος γρίπης A(H1N1)pdm09, με παράλληλη κυκλοφορία σε μικρότερο βαθμό και του υπότυπου Α(Η3Ν2). Η δραστηριότητα της γρίπης άρχισε να αυξάνει την εβδομάδα 52/2018 (24 – 30 Δεκεμβρίου 2018) και κορυφώθηκε την εβδομάδα 6/2019 (4 – 10 Φεβρουαρίου 2019) με σταδιακή αποκλιμάκωση στη συνέχεια. Καταγράφηκαν πολύ περισσότερα σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης σε σύγκριση με την περσινή περίοδο (374 νοσηλευόμενοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας [ΜΕΘ] έναντι 107 πέρσι, και 154 θάνατοι έναντι 42 πέρσι). Η αύξηση αυτή συνδέεται με την επικράτηση του υπότυπου A(H1N1)pdm09 φέτος, έναντι της περσινής χρονιάς, που είχε επικρατήσει η γρίπη τύπου Β και ήταν ασυνήθιστα ήπια.

Επίσης κατά τη φετινή περίοδο (από εβδομάδα 40/2018 έως εβδομάδα 20/2019) στην Ελλάδα καταγράφηκαν 154 θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη, εκ των οποίων οι 140 αφορούσαν σε κρούσματα που χρειάστηκαν νοσηλεία στη ΜΕΘ και 14 σε κρούσματα που δεν νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ (Πίνακας 1, Διάγραμμα 5). Πρόκειται για 102 άνδρες και 52 γυναίκες, ηλικίας από 0 έως 90 έτη (διάμεση ηλικία 68 έτη). Σε 152 (98,7%) κρούσματα απομονώθηκε ιός γρίπης τύπου Α, και σε μόνο δύο (1,3%) ιός γρίπης τύπου Β. Υποτυποποιήθηκαν τα 126 από τα στελέχη γρίπης 17 τύπου Α που απομονώθηκαν από τα προαναφερθέντα κρούσματα, και εξ αυτών 21 (16,7%) ανήκαν στον υπότυπο Α(Η3Ν2) και 105 (83,3%) στον υπότυπο Α(Η1Ν1).

Για να δούμε πως θα είναι η ζωή μας μετά το πέρασμα του COVID 19, διότι, το πέρασμα του κορωνοϊού εκτός από τους νεκρούς, θα έχει κυρίως αποτελέσματα στην οικονομία και βεβαίως στις ελευθερίες των πολιτών, τις οποίες ελευθερίες, θα έχουμε αποποιηθεί οικειοθελώς και όχι δια της βίας.

Όταν ο πανικός παρέλθει, ίσως μερικοί να σκεφθούν τότε, τι ακριβώς συνέβη και ζούμε διαφορετικά και περιορισμένοι.

  1. Θα έχουμε αποδεχθεί την αχρήματη κοινωνία.
  2. Θα έχουμε αποδεχθεί τον αυτοπεριορισμό μας μέσα στο σπίτι.
  3. Θα έχουμε αποδεχθεί την απαγόρευση κυκλοφορίας.
  4. Θα έχουμε αποδεχθεί να κάνουμε ότι εμβόλιο μας πουν όταν μας το πουν.
  5. Θα έχουμε αποδεχθεί να εκτελούμε αμέσως ότι μας λέει το κράτος.
  6. Θα τρώμε όποτε και ότι μας λένε και μας διαβεβαιώνουν ότι είναι ασφαλές.
  7. Θα έχουμε μεγαλώσει το κενό ανάμεσά μας

Θα τα ξαναπούμε.