Ενδοκυβερνητική θύελλα με την δήλωση Χατζηδάκη για τον “γεωεντοπισμό” των ιδιωτικών υπαλλήλων μέσω της κάρτας εργασίας

Ενδοκυβερνητική θύελλα με την δήλωση Χατζηδάκη για τον “γεωεντοπισμό” των ιδιωτικών υπαλλήλων μέσω της κάρτας εργασίας.

Πρωτοκλασάτα στελέχη της κυβερνητικής παράταξης δήλωσαν ότι δεν γνώριζαν τι σχεδιάζει ο κ. Χατζηδάκης, ενώ άλλοι είπαν ότι είχαν ήδη επισημάνει ότι αυτό αντίκειται στα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, το να εντοπίζεται με τεχνικά μέσα δηλαδή από απόσταση, το που βρίσκεται ένας υπάλληλος (γεωεντοπισμός).

Όλα ξεκίνησαν όταν δήλωσε μεταξύ των άλλων στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Χατζηδάκης ότι δεν του αρκεί να “χτυπάει κάρτα” ο εργαζόμενος, αλλά με τη μέθοδο του γεωεντοπισμού, θα βλέπει το Υπουργείο αν απομακρύνθηκε ή όχι από την εργασία του.

Άλλοι είπαν ότι πράγματι δεν επιτρέπεται ο “γεωεντοπισμός” των ανθρώπων όπως αυτός των κατοικιδίων και θα πρέπει να βρεθεί “άλλος τρόπος”, μόνο που δεν επιτρέπεται κανένας τρόπος εντοπισμού των ανθρώπων, με βάσει όλα τα νομοθετικά πλαίσια και τα δηλωμένα δικαιώματα των ανθρώπων πάνω στον πλανήτη.

Το λεγόμενο βραχιολάκι το φορούν ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ όσοι κρατούμενοι ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ και αιτούνται να φύγουν από τη φυλακή και να φυλακιστούν στο σπίτι τους, με την προϋπόθεση ότι το ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΑΙΤΗΜΑ θα γίνει δεκτό.

Εδώ ο κ. Χατζηδάκης πρότεινε για να πιάσει τους “πονηρούληδες” όπως είπε, να εντοπίζονται οι πάντες, διότι με το σύστημα της ηλεκτρονικής κάρτας εργασίας, κάλλιστα κάποιος μπορεί να περνάει την κάρτα από το μηχάνημα, δηλώνοντας ότι φεύγει από τη δουλειά, ενώ θα συνεχίσει να εργάζεται σε καθεστώς μαύρης υπερωριακής εργασίας. Ούτως ή άλλως η απόλυτα μαύρη εργασία, δεν μπορεί να εντοπιοστεί παρά μόνο με επιτόπιο έλεγχο, ή με ουσιαστικό πόθεν έσχες των εργαζομέων.

Και εγώ προσωπικά επιθυμώ να βρει ένα μαγικό τρόπο ο κ. Υπουργός να εντοπίζει αυτούς που δουλεύουν μαύρα, και κάνουν αθέμιτο ανταγωνισμό σε όσους πληρώνουμε τα πάντα στο κράτος, αλλά αυτό καμία τεχνολογία που δεν καταστρατηγεί την ελευθερία του ατόμου δεν μπορεί να το πετύχει. Αν βάζαμε για παράδειγμα όλοι από ένα τσιπ, από αυτά που προτείνει ο Ίλον Μασκ μέσα στο μυαλό μας, τότε το κράτος θα ήξερε κάθε σκέψη μας και κανείς δεν θα μπορούσε να κάνει ποτέ τίποτε παράνομο.

Αυτό όμως κ. Υπουργέ, ανάγει εκείνον που θα παρακολουθεί τα πάντα σε ΘΕΟ, γιατί σύμφωνα με τη θεωρία όλων των θρησκειών, μόνο ο ΘΕΟΣ είναι παντογνώστης.

Εκείνοι που δίνουν εντολές και “ιδέες” στους κυβερνώντες έχουν ξεφύγει, γιατί βλέπουν ότι όλα όσα ζητούν τα παίρνουν από αυτή την κυβέρνηση πολύ γρήγορα και πολύ εύκολα, με τρόπο παγκόσμια πρωτοποριακό και κάποια στιγμή πρέπει να βάλει η ίδια η κυβέρνηση ένα φρένο στην “υπάκουη” συμπεριφορά της. Το να λες και κανένα όχι δεν βλάπτει.