Δεν έδωσαν τυχαία το BARCODE! Επίσημα ανακοίνωσε σήμερα η Ευρώπη τον κόσμο που έρχεται

έκανε σήμερα το πρώτο βήμα προς την κυκλοφορία μιας ψηφιακής έκδοσης του ευρώ, στο πλαίσιο της παγκόσμιας προσπάθειας, όπως ισχυρίζονται, να καλυφθεί η αυξανόμενη ζήτηση για ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής και να αντιμετωπιστεί η αύξηση στη χρήση των κρυπτονομισμάτων.

Ωστόσο παράλληλα  ετοιμάζουν, κατά τα φαινόμενα, το νέο νόμισμα, με το οποίο θα διεξάγονται ηλεκτρονικές συναλλαγές μεταξύ των Ευρωπαίων, στο πλαίσιο της νέας ευρωπαϊκής ψηφιακής ταυτότητας, η οποία θα χρησιμοποιείται και ως ψηφιακό πορτοφόλι (ΕΔΩ) και θα είναι διαθέσιμη σε όλους τους πολίτες της ΕΕ, τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις στην ΕΕ και έχει ΗΔΗ προτείνει η Κομισιόν.

Μετά τα πρόσφατα ρεπορτάζ του el.gr για ενδείξεις επιτάχυνσης της μαζικής έλευσης των μικροτσίπ, τα οποία θα εμφυτευθούν στους πολίτες (ΕΔΩ και ΕΔΩ), οι ειδήσεις «τρέχουν» και δεν συνηθίζουν τυχαία όλοι στα barcode.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ έδωσε σήμερα λοιπόν επισήμως το πράσινο φως για την διερευνητική φάση του σχεδίου, που αναμένεται να διαρκέσει 24 μήνες, ενώ θα ακολουθήσει τριετής περίοδος εφαρμογής.

Ο φερόμενος στόχος της πρωτοβουλίας είναι να μην αφεθούν οι ψηφιακές πληρωμές στον ιδιωτικό τομέα, ιδιαίτερα εάν η χρήση των συμβατικών μετρητών αρχίζει να φθίνει, όπως στην Σουηδία.

«Το έργο μας έχει στόχο να διασφαλίσει ότι στην ψηφιακή εποχή πολίτες και εταιρίες συνεχίζουν να έχουν πρόσβαση στην ασφαλέστερη μορφή χρημάτων, στα χρήματα της κεντρικής τράπεζας», ανέφερε η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ, ενώ η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, είχε αποκαλύψει πως με αφορμή τον κορωνοϊό θα γίνουν πολλά!!!

Σύμφωνα με την ΕΚΤ, το ψηφιακό ευρώ θα εξακολουθούσε να είναι ευρώ: όπως τα τραπεζογραμμάτια αλλά σε ψηφιακή μορφή. Θα είναι μια ηλεκτρονική μορφή χρήματος εκδιδόμενου από το Ευρωσύστημα (την ΕΚΤ και τις εθνικές κεντρικές τράπεζες) στο οποίο θα έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες και οι επιχειρήσεις ή μάλλον όχι όλοι, αν πάρει κάποιος παράδειγμα όλα όσα συμβαίνουν με αφορμή την άρνηση του εμβολίου.

Το κατά πόσο γρήγορα μπορούν -αν μπορούν- να εφαρμοστούν όλα αυτά μένει να φανεί στην πράξη!