Κ.Κυρανάκης στο el.gr: «Θα βάλουμε πλάτη στα ΕΘΝΙΚΑ – Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει χάος – Σε λένε ρατσιστή αν μιλάς για το Έθνος» (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Στο el.gr και στον Δημοσθένη Λιακόπουλο μίλησε ο υποψήφιος με την Νέα Δημοκρατία στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών.

Στην ερώτηση για αν θα αλλάξουν τα πράγματα μετά τις εκλογές για την Ελλάδα απάντησε:

«Υπάρχει μια χρυσή ευκαιρία μπροστά μας, με την Νέα Δημοκρατία να έχει κερδίσει 12 από τις 13 περιφέρειες. Υπάρχει προοπτική ισχυρής αυτοδυναμίας για 4 χρόνια με μία Αριστερά αποδυναμωμένη. Αυτή την ευκαιρία, δεν πρέπει να την χάσουν οι Έλληνες. Θα μπορούν να ζητούν από την επόμενη κυβέρνηση να κάνει αυτά ακριβώς που υποσχέθηκε, χωρίς εμπόδια, χωρίς δικαιολογίες».

«Ψήφος σε μικρά κόμματα οδηγεί στο χάος. Χωρίς αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας, πάμε σε νέες εκλογές με απλή αναλογική και άρα σε χάος. Δεν υπάρχει περίπτωση να σχηματιστεί κυβέρνηση με απλή αναλογική, έτσι όπως είναι, τουλάχιστον, τα κόμματα που εκπροσωπούνται στο Κοινοβούλιο και θα εκπροσωπούνται, πιθανώς, και στο επόμενο. Δεν θα κυβερνηθεί η χώρα, αυτό επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ», προσέθεσε.

Σε ερώτηση σχετικά με την οικονομία, ο Κ.Κυρανάκης ήταν κάθετος πως έπεται μείωση φόρων:

«Κάποιοι φόροι όπως ο ΦΠΑ στην εστίαση θα μειωθούν αμέσως. Κάποιοι άλλοι φόροι για τις επιχειρήσεις θα μειωθούν το 2020. Ο φόρος επιχειρήσεων θα μειωθεί στο 20% από το 29%, ο φόρος μερίσματος από το 15% θα πάει στο 5%, ενώ θα καταργηθούν το τέλος επιτηδεύματος και η εισφορά αλληλεγγύης. Θα μειωθεί ο ΦΠΑ και στις δύο κλίμακες, η μεγάλη κλίμακα θα πάει στο 22% και η μικρή στο 11%. Σε κάποιους τομείς, όπως η εστίαση, τα τρόφιμα και σε δεύτερη φάση ο τουρισμός, το 11% θα εφαρμοστεί άμεσα».

Ερωτηθείς για την εγκληματικότητα σε άβατα Αθήνας και Θεσσαλονίκης, σε πανεπιστήμια και κεντρικές περιοχές, αποκρίθηκε:

«Θα καταργηθεί το άσυλο στα ελληνικά πανεπιστήμια, στο πρώτο νομοσχέδιο που θα καταθέσουμε. Θα υπάρξει επανίδρυση της Ομάδας ΔΕΛΤΑ, ενώ θα γίνουν 1500 νέες προσλήψεις στα Σώματα Ασφαλείας και θα δοθούν 1000 νέα περιπολικά».

«Οι ασύρματοι θα γίνουν ψηφιακοί, ώστε κανείς να μην μπορεί να κρυφακούει την Αστυνομία. Θα εφαρμοστεί ο νόμος Σαμαρά για φυλακές υψίστης ασφαλείας και οι τρομοκράτες δεν θα παίρνουν άδεια. Επίσης θα αυστηροποιηθούν όλα τα άρθρα του ποινικού κώδικα, στα οποία χαλάρωσαν οι ποινές λόγω του Νέου Ποινικού Κώδικα που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ», συμπλήρωσε.

Για την παράνομη μετανάστευση:

«Με το παρόν σύστημα, δεν γνωρίζουμε ποιος μπαίνει στην χώρα μας και τι είναι. Τα σύνορα πρέπει να προστατεύονται. Θα διπλασιαστεί ο αριθμός των στελεχών της Frontex. Όσοι κρίνονται παράνομοι μετανάστες θα απελαύνονται, με βάση τον νόμο, άμεσα στις χώρες τους, καθώς θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες ασύλου και ο διαχωρισμός προσφύγων και παράνομων μεταναστών.

Οι υπόλοιποι θα διαμοιραστούν, με δίκαιο τρόπο, στα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όσοι μείνουν στην χώρα μας θα πρέπει να σέβονται τους νόμους, την θρησκεία και τον τρόπο ζωής μας».

Για την Μακεδονία και την Συμφωνία των Πρεσπών:

«Άλλος ένας λόγος να μην πηγαίνει η ψήφος σε μικρά κόμματα τα οποία ξεπουλιούνται, αυτό είδαμε με τον κ.Καμμένο. Εμείς θέλουμε και εγώ προσωπικά προσπαθώ να είμαι μια φωνή, η οποία θα ενισχύει τα εθνικά ζητήματα, θα ενισχύει τις εθνικές μας προτεραιότητες ως χώρα. Αυτό προσπαθώ να κάνω και υπάρχουν και αλλά στελέχη και πολλές φωνές που πραγματικά αγαπούν την πατρίδα μας και προβάλλουν τα εθνικά μας θέματα».

Για το επίδομα γέννας:

«Είπα το αυτονόητο και δέχθηκα επίθεση από τους γνωστούς αριστερούς που σε οτιδήποτε περιλαμβάνει την λέξη Ελλάδα, έθνος, πατρίδα, σημαία, Ελληνόπουλο, αμέσως αντιδρούν και σε λένε ρατσιστή. Δεν μασάμε. Αυτό που είπα είναι πως θα δίνεται εφάπαξ επίδομα σε κάθε παιδί που θα γεννιέται στην Ελλάδα από Έλληνες γονείς, συμπεριλαμβανομένων παιδιών που θα παίρνουν αυτόματα την ελληνική υπηκοότητα, ένα έστω ο ένας γονέας είναι Έλληνας».

Σημείωσε πως σε ό,τι αφορά παιδιά ξένων υπηκόων χωρίς πολιτογράφηση Έλληνα πολίτη (χωρίς ελληνική ιθαγένεια πχ. Γερμανοί), «δεν μπορούμε να ζητήσουμε από Έλληνες φορολογούμενους να πληρώνουν με δικά τους χρήματα» για να λυθεί το δημογραφικό άλλων χωρών, για γεννήσεις τρίτης χώρας.

Στην ερώτηση πόσο πιθανό είναι το σενάριο να μην έχει αυτοδυναμία η Νέα Δημοκρατία, απάντησε:

«Η μάχη της αυτοδυναμίας θα κριθεί μέχρι το τελευταίο λεπτό. Πρέπει να παλέψουμε μέχρι τέλους. Αυτοί που λένε, ‘θα κερδίσει ο Μητσοτάκης, ας ψηφίσω μικρό κόμμα’ πρέπει να έρθουν μαζί μας και να ενισχύσουμε τις φωνές μέσα στην Νέα Δημοκρατία, μέσα στην επόμενη κυβέρνηση, που μπορούν να βάλουν πλάτη στα εθνικά θέματα και σε όλα τα θέματα που απασχολούν την Ελλάδα».

Ακούστε όμως ολόκληρη την συνέντευξη του Κ.Κυρανάκη στον Δημοσθένη Λιακόπουλο: