Μ.Βορίδης στο el.gr: «Η αλήθεια για τη Μακεδονία και το μεταναστευτικό- Ψήφος σε μικρά κόμματα θα φέρει νέα δεινά στη χώρα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε μια εφ’όλης της ύλης συνέντευξη στον Δημοσθένη Λιακόπουλο, αναφέρθηκε μεταξύ των άλλων στην Συμφωνία των Πρεσπών, στην ασφάλεια, στο μεταναστευτικό αλλά και τις φοροελαφρύνσεις που αναμένεται να κάνει η ΝΔ, με σκοπό την τόνωση της επιχειρηματικότητας.

Αρχικά, ο κ.Βορίδης αναφέρθηκε στο ποιο είναι το διακύβευμα αυτών των εκλογών, το οποίο όπως είπε έχει δυο σκέλη.

Πρώτον το αν θα μπει η χώρα σε περιπέτειες εξαιτίας αδυναμίας συγκροτήσεως κυβέρνησης και δεύτερον, το αν θα δοθεί καθαρή εντολή στον Κ.Μητσοτάκη, να εφαρμόσει το πρόγραμμά του, χωρίς να αναγκαστεί να κάνει εκπτώσεις και συμβιβασμούς.

Θέλουμε υψηλή συμμετοχή στις κάλπες, συνέχισε. Επίσης κάλεσε τους Έλληνες να μην κάνουν το ίδιο λάθος, και ψηφίσουν μικρά κόμματα, αναφερόμενος μεταξύ των άλλων και στην Ελληνική Λύση του Κ.Βελόπουλου, την οποία ταύτισε με το λάθος που έκαναν πολλοί, όταν ψήφισαν τον Πάνο Καμμένο στις προηγούμενες εκλογές.

Εν συνεχεία η συζήτηση πήγε στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο κ.Βορίδης είπε πως έχει γίνει μια μεγάλη ζημιά και θέλει εξαιρετική προσοχή η διαχείριση του συγκεκριμένου θέματος, για να μην γίνει ακόμη μεγαλύτερη. Θα πρέπει να γίνει μια συνολική προσπάθεια διαπραγμάτευσης αυτής της υπόθεσης, πρόσθεσε.

Κατόπιν απαρίθμησε τα εμπόδια στο δρόμο για αυτή την διαπραγμάτευση:

  • -Το θέμα των εμπορικών σημάτων.
  • -Το θέμα των σχολικών βιβλίων.
  • -Το θέμα των διαφόρων σωματείων Σκοπιανών συμφερόντων, που προωθούν τον…«Μακεδονικό» πολιτισμό.

Όλα τα παραπάνω, συνέχισε, έρχεται να μας βοηθήσει η πατριωτική θέση που έχει πάρει ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ.Μητσοτάκης. Όπως είπε ο κ.Βορίδης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει συνδέσει την ενταξιακή πολιτική των Σκοπίων, με την απάλυνση όλων των δυσμενών συνεπειών της συμφωνίας.

Ο υποψήφιος με τη ΝΔ, έθεσε κατόπιν το θέμα του αν γίνεται αλλά και αν μας συμφέρει να καταργηθεί αυτή τη στιγμή η Συμφωνία των Πρεσπών, προχωρώντας σε μια ολιγόλεπτη ανάλυση που πρέπει όλοι να ακούσουν για να ξέρουν πως έχουν τα πράγματα επί του θέματος.

Όπως ανέφερε: «Οι Συριζαίοι μας έχουν παγιδεύσει με αυτό που ψηφίσανε και αν καταργηθεί η Συμφωνία θα πάμε σε μια πιο χειρότερη λύση από αυτή που υπάρχει, στην οποία δεν θα έχουμε και διπλωματικά όπλα».

Κατόπιν τέθηκε από τον Δ.Λιακόπουλο, το οικονομικό ζήτημα. Αφού ο κ.Βορίδης απαρίθμησε τις φορολογικές ελαφρύνσεις στις οποίες θα προβεί η ΝΔ, υπογράμμισε πως ο ελ.επαγγελματίας θα αισθανθεί την πρώτη ανακούφιση από τη φορολογία όταν θα έρθει να πληρώσει φόρο, τον Ιούλιο του 2020.

Επομένως το 2019 ο φόρος εισοδήματος του 2019 θα υπολογιστεί με τους νέους φορολογικούς συντελεστές. Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στις μειώσεις του ΕΝΦΙΑ που αναμένεται να κάνει η ΝΔ.

Παράλληλα, ο κ. Βορίδης άσκησε δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας πως επί κυβερνήσεώς του η Ελλάδα έχασε θέσεις ανταγωνιστικότητας, ενώ υπεροφορολογήθηκε η μεσαία τάξη.

Επόμενο θέμα στη συζήτηση, ήταν το πρόβλημα του μεταναστευτικού.

Ο κ.Βορίδης αφού ανέλυσε τις αιτίες που οδηγούν στο πρόβλημα αναφέρθηκε στην πολιτική που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ για την επίλυσή του.

Τόνισε το πρόβλημα των παράλογων καθυστερήσεων με τις αιτήσεις απέλασης, λέγοντας πως η Τουρκία τηρεί τις ορισμένες διαδικασίες για την επιστροφή των παράνομων μεταναστών και εμείς είμαστε αυτοί που δεν τους στέλνουμε πίσω. Κατόπιν ανέλυσε το πλάνο της ΝΔ για την επίλυση του προβλήματος.

Τελευταίο θέμα ήταν η ασφάλεια.

Αναλύοντας το σχέδιο της ΝΔ για την ασφάλεια, ο κ.Βορίδης, τόνισε την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, την επανίδρυση της ομάδας ΔΕΛΤΑ και την δημιουργία φυλακών τύπου Γ. Κατόπιν αναφέρθηκε στην ενίσχυση της αστυνομίας μιλώντας για αγορά εξοπλισμού αλλά και χρήση τεχνολογίας μέ κάμερες και drones που θα συμβάλουν στην πάταξη του εγκλήματος.

Όπως ο κ.Βορίδης είπε: «Είναι η θέση μας και η στρατηγική μας συνολική και θέλουμε την έγκριση του ελληνικού λαού γιαυτό το πράγμα».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη παρακάτω: