Λιακόπουλος: Ανάλυση των δεδομένων της 17/5 2022 για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Στην Ουκρανία, όπως έχει ήδη γίνει αντιληπτό, πολεμάει η Ρωσική Ομοσπονδία με το ΝΑΤΟ.

Η Ρωσική Ομοσπονδία με το δικό της στρατό και τα δικά της όπλα και το ΝΑΤΟ με τα κάποια από τα δικά του όπλα, την δική του δορυφορική πληροφόρηση, αλλά όχι με τον δικό του στρατό.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στο ΝΑΤΟ γιατί αυτό είναι που κάνει πόλεμο με περίεργους συνδυασμούς, αφού η Ρωσική Ομοσπονδία κάνει πόλεμο με καθαρά δικό της προσωπικό και όπλα.

Το ΝΑΤΟ λοιπόν χρησιμοποιεί Ουκρανικό προσωπικό και δικούς του αξιωματικούς, ικανούς και έμπειρους στο πόλεμο, από όλα τα μέρη του πλανήτη στα οποία η δυτική συμμαχία έχει διεξάγει πολέμους, όπως Σερβία, Ιράκ, Συρία, Αφγανιστάν, Λιβύη κτλ.

Η μη χρησιμοποίηση πεζικού από τις χώρες του ΝΑΤΟ αποτελεί πλεονέκτημα για δύο λόγους:

  1. Δεν υπάρχει “γκρίνια” μέσα από τις χώρες μέλη για τυχόν απώλειες στρατιωτών.
  2. Οι Ουκρανοί πολεμούν πολύ πιο φανατισμένα από τους αλλοδαπούς του ΝΑΤΟ, που θα τους έστελναν σε ένα ξένο πόλεμο

Όσον αφορά την μη δυνατότητα χρήσης νατοϊκού δυτικού υλικού και τη χρήση μόνο πρώην σοβιετικού, υπάρχει ένα μειονέκτημα και δύο πλεονεκτήματα:

Μειονέκτημα: δεν χρησιμοποιείται υλικό πολέμου σε επίπεδο αρμάτων και πυροβολικού, ούτε και πύραυλοι κρουζ υψηλής ακριβείας.

Πλεονέκτημα 1: Δεν συμμετέχουν επίσημα οι χώρες μέλη και απέφυγαν μέχρι στιγμής την ισοπέδωση από τους Ρώσους.

Πλεονέκτημα 2: Ξεπαστρεύουν οι Αμερικάνοι όλο το πρώην σοβιετικό υλικό από τα κράτη μέλη και τα καθιστούν δικούς τους πελάτες αμυντικού υλικού, πετώντας και ένα ξεροκόμματο σε Αγγλία, Γαλλία και Γερμανία.

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ

Οι Ουκρανοί δεν λαμβάνουν αρκετό πολεμικό υλικό του ΝΑΤΟ, διότι το περισσότερο το καταστρέφουν οι Ρώσοι με το που μπαίνει στην Ουκρανία. Αυτό θα μπορούσαν να το λύσουν οι Ουκρανοί, αν τις αποθήκες τους αντί για την Λβιβ τις κάνουν οριακά μέσα στην Πολωνία.

Ωστόσο οι Ουκρανοί, έχουν επιστρατεύσει πάνω από 1.000.000 στρατού, που σταδιακά εκπαιδεύεται με ποιοτική εκπαίδευση από Άγγλους και Αμερικανούς εκπαιδευτές στην Πολωνία και την Γερμανία.

Το ερχόμενο Φθινόπωρο, αν όχι ήδη από τον Αύγουστο, νέες καλά εκπαιδευμένες μονάδες του Ουκρανικού στρατού, αριθμούσες τουλάχιστον 500.000 άνδρες, με αμερικανικά άρματα και πυροβολικό και αμερικανικούς πυραύλους εδάφους εδάφους τύπου κρουζ, θα οδηγηθούν κατά των Ρώσων, που αν δεν σοβαρευτούν με γοργούς ρυθμούς, θα αρχίσουν να έχουν σοβαρότατα προβλήματα, καθώς οι Ουκρανοί θα ετοιμάζουν ακόμη 500.000 στρατού σε νατοϊκά εδάφη.

Είναι σαφές ότι η Ρωσία ξεκλήρισε τον Ουκρανικό στρατό σε περίπου 5 με 10 μέρες στην αρχή του πολέμου. Οι Ουκρανοί όμως δεν παραδόθηκαν, γιατί δεν το επέτρεψαν οι Αμερικάνοι.

Τώρα όμως και ειδικά στο εγγύτατο μέλλον θα πρέπει να συνειδητοποιήσει η Ρωσία, ότι ή θα πάρει σε ένα το πολύ μήνα το υπόλοιπο Ντονμπάς και θα αρχίσει διαπραγματεύσεις, ή θα κόψει το λαιμό της ώστε:

  1. να κάνει μερική επιστράτευση ή πρόσληψη (δικό τους θέμα), τουλάχιστον 1.000.000 ανδρών που θα τους εκπαιδεύσει πολύ σχολαστικά και θα καταλάβει μέσα στο καλοκαίρι με συνοπτικές διαδικασίες όλο το νότο της Ουκρανίας και το Χάρκοβο.
  2. να κάνει μαζική παραγωγή πυραυλικών συστημάτων για να μπορεί αν χρειαστεί να ισοπεδώσει κάθε στρατιωτική και ιδίως πολιτική υποδομή (τηλεόραση, ραδιόφωνο, τηλέφωνα, υδραγωγεία, ρευματοδότηση, σιδηροδρομικούς σταθμούς και κόμβους) στην υπόλοιπη Ουκρανία μέχρι την κεντρική Πολωνία καθώς και στις Λετονία, Εσθονία, Λιθουανία.

Αν δεν κάνει κάτι από αυτά, να ετοιμαστεί για χρήση πυρηνικών, εκτός και αν ο πόλεμος είναι θέατρο και οι Ρώσοι παίζουν το ρόλο του ηλίθιου.