Λιακόπουλος: Δόθηκε μία ευκαιρία στη Δύση και την Ουκρανία για συνεννόηση και την πέταξαν. Αρχίζει το ματς!!!

Εμείς που τα παρακολουθούμε καθημερινά, ας τραβηχτούμε λίγο μακριά από τα γεγονότα στην Ουκρανία και ας δούμε αυτό που ονομάζουμε “η μεγάλη εικόνα” (the big picture).

Oι Ρώσοι μπήκαν μέχρι την άκρη του Κιέβου, κατέλαβαν τα αεροδρόμιά του, κατέστρεψαν την αεράμυνα και το ναυτικό της Ουκρανίας, μπήκαν και κατέλαβαν το βορειοανατολικό, το ανατολικό και το νότιο τμήμα της χώρας (πλην της Οδησσού), όλα αυτά σε μερικές μέρες και έκατσαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους Ουκρανούς για να τα βρουν, ώστε να πετύχουν αυτά που θέλουν με σχετικά μικρό κόστος.

Αυτά που ήθελαν είναι:

  1. αναγνώριση της ανατολικής και νότιας πρώην Ουκρανίας (πλην Οδησσού) σαν ανεξάρτητα κράτη και ειδικά την Κριμαία σαν ρωσικό έδαφος.
  2. Η υπόλοιπη Ουκρανία να είναι μία χώρα ουδέτερη όπως η Φινλανδία, χωρίς πολύ στρατό και χωρίς νατοϊκές βάσεις κτλ.

Αυτά ήταν τα βασικά.

Οι ΗΠΑ, ουσιαστικά τα αφεντικά των ΗΠΑ έβαλαν τις μαριονέττες που παριστάνουν τους πρωθυπουργούς σε Ευρώπη και Καναδά να επιτεθούν με κάθε μη στρατιωτικό τρόπο στη Ρωσία (οικονομικό, ρατσιστικό αντιπολιτιστικό κτλ) με σκοπό να κόψουν κάθε σχέση μαζί της και να εξαρτώνται ενεργειακά μόνο από τις ΗΠΑ, ή τους ενεργειακούς διαύλους που ελέγχουν οι ΗΠΑ.

Ο Ζελένσκυ είναι ένα αστείο άτομο, στην κυριολεξία, αφού είναι κωμικός και μάλιστα κακής ποιότητος και απλά τορπίλισε κάθε προσπάθεια συνεννόησης με την Ρωσία κατ΄ εντολήν των ΗΠΑ. Προσεκτικά δεν αναφέρω τον πρόεδρο Biden αφού είναι ένας δυστυχισμένος γεράκος με προβλήματα αντίληψης αλλά και άλλα, που εννοείται ότι δεν ασκεί τα καθήκοντά του σαν πρόεδρος των ΗΠΑ και που το μόνο του προσόν είναι, ότι κάποτε ήταν αντιπρόεδρος του Ομπάμα.

Δόθηκε μία ευκαιρία στη Δύση και την Ουκρανία για συνεννόηση και την πέταξαν.

Έτσι η Ρωσία ανακοίνωσε ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, χωρίς να έχει ουσιαστικά τελειώσει τίποτε στα μάτια του κόσμου και όλοι αναρωτήθηκαν με το δίκιο τους, ποιο ήταν το πρώτο μέρος;;;

Το πρώτο μέρος ήταν η προσπάθεια να τα βρουν χωρίς πολλές καταστροφές.

Τώρα, αν εξαιρέσουμε το κυνηγητό και την εκκαθάριση, μερικών εθνικιστών Ουκρανών στα εργοστάσια της Μαριούπολης, δεν διεξάγονται επιχειρήσεις και η Ρωσία ετοιμάζεται για το “δαπανηρό” σενάριο και την ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ.

Συγκεντρώνει στρατό και ΟΦΕΙΛΕΙ μετά και την βύθιση του Μόσκβα, να ανακτήσει

το ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΗΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ,

όσοι αφελείς δεν γνωρίζουν ιστορία και δεν γνωρίζουν τι έχει κάνει η Ρωσία κάθε μα κάθε φορά που ανασυντάχτηκε και επιτέθηκε για δεύτερη φορά.

Δεν θα τελειώσουμε οπωσδήποτε σε μερικές βδομάδες ή μήνες. Το πότε θα έρθει η ειρήνη, αν έρθει και δεν εισβάλει η Ρωσία στην Φινλανδία, η οποία έχει αυτοκτονικές τάσεις, αφού η κυβέρνησή της είναι μία ακόμη μαριονέττα της Δύσης.

Αν δεν τα καταφέρει η Ρωσία για οποιονδήποτε λόγο, να ανακτήσει το δικαίωμα να την φοβούνται, τότε θα έχει τρομακτικά προβλήματα, που είναι άγνωστο που θα οδηγήσουν, ειδικά αν ο Πούτιν και το περιβάλλον του σκεφτούν, “δεν θα καταστραφούμε μόνο εμείς και θα σας αφήσουμε εσάς να πανηγυρίζετε”. Στην περίπτωση αυτή, ετοιμαστείτε για μεγάλα πυροτεχνήματα.

Νομίζω τα είπα απλά.