Λιακόπουλος: Γεμάτες κοκαΐνη και προσβολές οι φερόμενες ως ειρηνευτικές προτάσεις Ζελένσκυ στους Ρώσους

Κάποιος είπε στον μαστούρη πρόεδρο ότι δήθεν νικάει τους Ρώσους. Δείτε τις φερόμενες ως ειρηνευτικές προτάσεις του Ζελένσκυ, όπως κυκλοφόρησαν στα ρωσικά media.

Η Ουκρανία φέρεται να παρέδωσε το «ειρηνευτικό της σχέδιο» που συμφωνήθηκε με τις Ηνωμένες Πολιτείες για τη Ρωσία — μέσω του Ερντογάν.

Οι συνθήκες που προτείνει η Ουκρανία είναι οι εξής:

1. Αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από όλα τα εδάφη που κατέλαβαν μετά τις 24.02.2022.

2. Νομοθετική μεταφορά όλων των αποθεμάτων χρυσού και συναλλάγματος και των κατασχεθέντων περιουσιακών στοιχείων της Ρωσικής Ομοσπονδίας και των Ρώσων από 1.09.2022 στο ουκρανικό κράτος. Ο νόμος για τις αποζημιώσεις πρέπει να εγκριθεί από την Κρατική Δούμα, το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας και να υπογραφεί από τον Πρόεδρο.

3. Πρόσθετη καταβολή αποζημιώσεων 200 δισ. ευρώ εντός 25 ετών σε ισόποσες δόσεις.

4. Δωρεάν προμήθειες φυσικού αερίου στην Ουκρανία για πέντε χρόνια από 01.01.2023.

5. Διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το καθεστώς της Κριμαίας το αργότερο στις 24.01.24 υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και διεθνών οργανισμών.

6. Αποστρατικοποίηση ολόκληρου του ευρωπαϊκού τμήματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας (Μόσχα Αγία Πετρούπολη κτλ) με απόσυρση όλων των τμημάτων και των στρατιωτικών μονάδων πέρα ​​από τα Ουράλια. Στη Ρωσία θα υπάρχει ουσιαστικά μόνο αστυνομία.

7. Νομοθετική μείωση του ρωσικού στρατού σε 600.000 άτομα από1.100.000.

8. Είσοδος στρατιωτικών παρατηρητών σε όλες τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας, συμπεριλαμβανομένων των κλειστών ερευνητικών ινστιτούτων και των γραφείων σχεδιασμού.

9. Πρόωρες εκλογές της Κρατικής Δούμας με πλήρη συμμετοχή διεθνών παρατηρητών.

10. Πρόωρες προεδρικές εκλογές με πλήρη συμμετοχή διεθνών παρατηρητών.

Εντός 12 μηνών, με την πλήρη εφαρμογή όλων των στοιχείων, η διεθνής κοινότητα θα αρχίσει να άρει εν μέρει τις κυρώσεις που είχαν επιβληθεί στο παρελθόν.

Αμέσως μετά τη μονογραφή της συμφωνίας, θα αρθεί η αποσύνδεση των τραπεζών από το SWIFT, η απαγόρευση πώλησης ρωσικού άνθρακα, πετρελαίου και LNG, θα αποκατασταθούν οι πτήσεις και θα καθοριστούν οι παραδόσεις ζωτικών φαρμάκων και εξαρτημάτων αεροσκαφών.

Μετά από επιμονή του επικεφαλής του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μπλίνκεν, τα ακραία σημεία για την «έκδοση» της ρωσικής ηγεσίας του Πούτιν στο διεθνές δικαστήριο, αφαιρέθηκαν από το «ειρηνευτικό σχέδιο».

=========================

Καταλαβαίνετε ότι τις προτάσεις αυτές θα μπορούσε να τις κάνει ο Ζελένσκυ, μόνο αν είχε πάρει τη Μόσχα, ή αν είχε πάρει μπόλικη κοκαΐνη. Τη Μόσχα από ότι ξέρουμε δεν την πήρε.

Το θέμα είναι ότι η αδράνεια του Πούτιν, έχει αποθρασύνει κάθε μικρό και ανόητο.