Όλοι στο κόλπο από ότι φαίνεται

Όταν ξέρεις ότι οι αποφάσεις παίρνονται κάτω από το τραπέζι, τι κριτική να ασκήσει κανείς;;;;;;;

Όταν μεγάλες πόλεις τις φρουρούσαν μόνο 200 Ρώσοι στρατιώτες σε αστυνομικό ρόλο και ερχόταν 10.000 Ουκρανοί, απλά έπαιρναν διαταγή να φύγουν αντί να πεθάνουν. Θα μου πείτε γιατί δεν είχε 20.000 Ρώσους αντί για 200;;; Γιατί απλούστατα; τα αφεντικά είχαν αποφασίσει ότι ανήκει στους Ρώσους. Όταν όμως οι στατιστικές έδειξαν ότι το χειμώνα έρχεται λαϊκη εξέγερση στην Ευρώπη, έπρεπε τα αφεντικά να δείξουν ότι οι θυσίες (παπάρια δηλαδή) πιάνουν δήθεν τόπο γιατί νικάμε αδέλφια. Έτσι πήραν εντολή οι Ρώσοι να φύγουν και οι Ορκανοί να έρθουν.

Στο Λύμαν υπάρχουν μόνο 300 Ρώσοι στρατιώτες και σε όλη τη γραμμή άμυνας πριν από το περίφημο Σεβερντονέτσκ που έκαναν δύο μήνες να το πάρουν, ούτε 1.500 άνδρες και μάλιστα εθνοφρουροί και όχι ρωσικός στρατός, απλωμένοι στα χωράφια μέσα σε παλιά ουκρανικά χαρακώματα.

Αναρωτιέμαι αν αληθεύει η πληροφορία ότι ο συνολικός ρωσικός και ρωσόφωνος στρατός στην Ουκρανία φθάνει πράγματι τις 135.000, όπως λένε οι Ρώσοι ή μόνο τις 60.000 όπως λένε οι φήμες στα social media.

Στρατηγικά, αν πράγματι υπάρχει αντιπαράθεση Ρωσίας και ΝΑΤΟ, η Ρωσία τσάκισε τις νατοϊκές χώρες οι οικονομίες των οποίων κατέρρευσαν επειδή την ενέργεια ελέγχει η Ρωσία και την Ρωσία προστατεύουν τα αμέτρητα πυρηνικά της.

Επειδή όμως ούτε οι Ρώσοι μπορεί να είναι τόσο ηλίθιοι, ώστε να μην τσακίσουν τους Ουκρανούς και να παίζουν τις κουμπάρες, ούτε οι Αμερικάνοι ακόμη πιο ηλίθιοι με τα μέτρα που διέταξαν δήθεν κατά της Ρωσίας που καταστρέφουν εκ του ασφαλούς τις δυτικές οικονομίες, πρέπει να εξάγουμε το συμπέρασμα ότι μας δουλεύουν όλοι μαζί, όπως ακριβώς είχα πει όταν ξεκίνησε ο πόλεμος.

Περιμένουμε να δούμε τη συνέχεια της παράστασης.